Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Manifestări de Ziua Pompierilor la Alba Iulia. Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea”

Publicat

pompier

Joi, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a organizat mai multe evenimente în Alba Iulia, printre care şi „Ziua Porţilor Deschise” la subunităţi.

În program au fost incluse un ceremonial militar şi religios, avansarea în gradul următor a patru cadre militare, o expoziţie cu tehnică şi echipamente din dotarea pompierilor militari, puncte de informare şi educare preventivă.

Aceste evenimente s-au desfăşurat în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, joi, începând cu ora 12.00. La eveniment au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, prefectul Dan Simedru, subprefectul Cornel Murg, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și deputatul Clement Negruț.

După o slujbă religioasă și discursurile autorităților, 4 dintre pompieri au fost avansați în grad. Este vorba despre Victoria Budiu, avansată la gradul de colonel, Aurel Chirilă și Daniel Jinariu, avansați la gradul de plutonier ajutant, Dorin Popa, avansat la gradul de plutonier major.

În finalul ceremoniei, toți cei prezenți au intonat imnul național. În final, cei prezenți au avut ocazia de a admira mai multe autospeciale, spre bucuria copiilor care au avut acces la furtune și alte echipamente ale pompierilor.

Sărbătoarea a fost marcată şi prin acţiuni, ce au început din 7 septembrie, cu competiţii sportive şi au continuat cu un simpozion cu tema „Vreau să fiu voluntar” – marţi, 11 septembrie.

De „Ziua Porţilor Deschise”, în 13 şi 14 septembrie, albaiulienii au fost invitaţi să participe la activităţi de informare şi educare preventivă, să cunoască mai îndeaproape tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor militari din judeţul Alba, misiunile, preocupările, dar şi să devină pentru o zi pompier adevărat şi să folosească accesoriile şi echipamentele din dotarea autospecialelor de intervenţie.

Ziua Pompierilor se sărbătoreşte în fiecare an la 13 septembrie, dată la care, acum 164 de ani, în 1848, a avut loc bătălia din Dealul Spirii, între pompierii conduşi de Pavel Zăgănescu şi trupele otomane conduse de Kerim Paşa.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Konami15

    joi, 13.09.2012 at 15:18

    La multi ani tuturor pompierilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax