Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureş: „Publicul din Alba Iulia are conştiinţa unui oraş mic. Nu e mic, e ca o inimă” ( FOTO)

Publicat

La „Art Cafe Downtown” din Alba Iulia, cafeaua a fost băută, vineri dimineaţă, alături de marele actor Marcel Iureş. Acesta s-a alăturat celorlalţi artişti ale căror remarcabile reprezentaţii pot fi vizionate în cadrul Festivalului de Teatru „Poveşti”, dar şi jurnaliştilor, care au avut ocazia de a afla chiar de la actorul principal ce înseamnă spectacolul „Absolut”, pus în scenă vineri, la sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.

Absolut nu este o piesă, este o adaptare a lui Ivan Turbincă, a lui Ion Creangă. Este vorba despre un monolog a lui Ivan Turbincă despre Ivan Turbincă. Eu îl joc şi pe Ivan Turbincă şi Moartea şi Dumnezeu şi Sfântul Petru şi vreo trei draci şi boierul şi câţiva săteni”, explică Marcel Iureş.

Marcel Iureş se întoarce la Alba Iulia pentru a şasea oară şi susţine că îi place, pentru că este un oraş „molcom”, cald şi o locaţie bună pentru un astfel de festival: „Publicul din Alba Iulia are conştiinţa unui oraş mic, dar care nu este deloc mic. Nu e mic nici ca întindere, nici ca importanţă, e un oraş istoric, care e ca o inimă, una din inimile acestei ţări. În cadrul acestui spectacol, distanţa dintre public şi actori e redusă la minimul respirabil, iar eu fac asta la Teatrul Act, care e conceput aşa, de 14 ani, iar exact acest lucru s-ar putea să fie ceva care atrage foarte mult. Ne sincronizăm cu sentimentul oraşului, al publicului din Alba Iulia. E o chestiune intimă”, a explicat Marcel Iureş.

Albaiulienii vor avea ocazia să îl vadă pe îndrăgitul actor, vineri, de la ora 21.00, întruchipând toate aceste personaje ale lui Ion Creangă, într-un spectacol în regia lui Alexandru Dabija. Regizorul declara despre piesa „Absolut”, la premiera spectacolului de la Teatrul „Act” din Bucureşti: „”Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească, să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele. Polemic şi terapeutic, ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare”, spune Alexandru Dabija.

Tot la „Art Cafe Downtown”, vineri, a avut loc şi lansarea volumului „Structuri şi volume de compoziţie ale textului dramatic” scris de Alina Nelega, iar cei prezeni la „cafeaua cu tâlc”” au avut ocazia să primească un autograf chiar de la autoarea cărţii. Vă prezentăm imagini de la „Art Cafe Downtown”, pentru a vă convinge că şi artiştii sunt oameni, oameni de valoare, pe care merită să îi vedeţi în plină desfăşurare a actului artistic, la Festivalul de Teatru „Poveşti”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax