Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ”Marea deszăpezire” de la Alba Iulia: COD ROȘU de nervi și disperare pe străduțele din Cealaltă Capitală

Publicat

Stratul consistent de zăpadă, depus la Alba Iulia şi în judeţ, la sfârşit de iarnă, a afectat atât circulaţia maşinilor, cât şi a pietonilor, în anumite zone, marţi dimineaţa.

Autoritățile spun că la Alba Iulia, utilajele de deszăpezire au fost “în priză” de la 4 dimineaţa, potrivit reprezentanţilor Primăriei. În jurul orei 10.00, se intervenea cu 7 pluguri, atât pe artere principale, cât şi pe cele secundare, fiind intervenţii şi la sesizări făcute la Primărie sau dispeceratul Polaris.

Din cauza temperaturii scăzute, însă, clorura de magneziu nu a fost eficientă, astfel că doar se îndepărta zăpada cu pluguri şi se curăţau manual staţiile de autobuz şi trotuarele, cu echipaje mixte, potrivit surselor citate. Bateriile de pluguri au fost însoţite de Poliţia Rutieră.

De asemenea, Poliţia Locală Alba Iulia a avertizat proprietarii cu privire la obligativitatea de a îndepărta zăpada de pe trotuare, cu precădere în zone comerciale.

Potrivit Primăriei, au fost folosite 250 de tone de material antiderapant într-o singură zi. În imagini, traseele parcurse pentru deszăpezire, urmărite prin GPS-urile de pe utilaje. Și la această oră (18,00) reprezentanții primăriei șusțșin că operatorul e înca în comandament și se actioneaza pe strazile pe care nu s a pluguit înca, strazi care nu au fost pe graficele inițiale iar acolo unde mai sunt probleme cetățenii pot sesiza.

 

Cu toate acestea mulți locuitori din cartiere au reclamat faptul că pe străzile dintre blocuri nu s-a intervenit deloc, iar pe arterele principale mai mult s-a circulat cu utilajele decât s-au curățat drumurile. Unul dintre citititorii Alba24 a postat chiar și o fotografie din care se vede că uttilajul Polaris circula pe unul dintre bulevarde cu lama ridicată.

Modul în care s-a intervenit în oraş şi în localităţile arondate, pentru deszăpezire, a fost criticat de mai mulţi locuitori. Cititori Alba24 au sesizat, de exemplu, că la Oarda, în jurul orei 5 dimineaţa, zăpada era “neatinsă” pe carosabil şi îşi puneau problema dacă poate ajunge autobuzul să îi ducă la muncă.

Mai mulţi locuitori care au mers, marţi, în jurul amiezei, în oraş, au spus că a fost o adevărată aventură să se deplaseze, pe jos, prin centrul oraşului, de exemplu. Desigur, de întreţinerea trotuarelor, mai exact de curăţirea acestora trebuie să se ocupe şi proprietarii, însă nici parcul central nu era într-o stare mai bună.

Primăria s-a blindat cu harți GPS pentru a arăta că operatorul de salubritate POLARIS și-a făcut treaba cu privire la deszăpezire. Harta GPS a fost trasată cu toate drumurile pe care Polaris le-a facut cu utilajele prin cartierele din Alba Iulia.

Au fost însă şi iniţiative în contrast cu organizarea aparent ineficientă pentru a face faţă iernii parcă mai puternice, spre sfârşit. 15 polițiști locali din Alba Iulia și-au îndreptat atenția spre o mai bună circulație și siguranță a cetățenilor, deszăpezind trotuarele de pe strada Ardealului, cele din Piața Alessandria, din Piața Iuliu Maniu și alte zone din oraș, după cum a precizat Primăria.

Fotografiile publicate cu polițiștii locali ieșiți pe străzi la curațat zăpada au enervat și mai tare cetățenii. Valuri de mesaje pe facebook criticau inițiativa polițiștilor locali pe motiv ca este umilitoare în condițiile în care sutele de beneficiarii de ajutor social nu au fost ”invitați” să sprijine deszăpezirea de pe trotuarele din oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cici1800

    marți, 27.02.2018 at 21:35

    mai e o problema: Polaris foloseste masinile de gunoi pentru dezapezire si nu mai ridica gunoiul de pe mai multe strazi (cel putin din centru unde vezi pubelele oamenilor inca la poarta).
    Contactati cei de la Polaris au spus „Mazare va trasmite pupici din Madagascar, fraierestenilor saraki care ati votat cu pesede!” direct din jacuzzi biensur.

  2. Mihai

    miercuri, 28.02.2018 at 00:31

    cealata Capitala?? sat de rahat… alba, de luni seara pentru 5 cm zapada, este TOTUL BLOCAT… evident, au fost luati prin SURPRINDERE… Contracte de milioane de EURO si ninge 5 cm si NU sunt in stare sa dezapezeasca… 7 masini cu plug?? unde s-a auzit asa ceva?? erau necesare minim 100 pluguri… 2 zile ninge si totul este blocat, de la 5-10 cm zapada… RUSINE!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax