Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Marea groapă de gunoi a Apusenilor de la Barajul Mihoiești. Inundațiile au adunat în lac gunoaiele de pe Valea Arieșului

baraj gunoaie

Publicat

Lacul Mihoiești de lângă Câmpeni a fost invadat de zeci de tone de sticle de plastic, buşteni şi tot felul de mizerii luate de inundaţii de pe valea Arieșului.

Deșeurile a fost aduse de viiturile de la sfârșitul săptămânii trecute, când cantitățile mari de precipitații din Apuseni au dus la inundații care au produs la rândul lor importante pagube materiale.

Între acestea se înscrie și aceasta nouă invazie a gunoaielor pe „Marea de gunoaie Apuseni”, așa cum mai nou este denumit Lacul Mihoiești.

baraj gunoaie

Sticle din plastic de toate formele, culorile și mărimile plutesc pe apă, alături de alte deșeuri pe cea mai mare parte a lacului Mihoești, în Munții Apuseni.

Peisajul tulburător a fost surprins de un cititor Alba24, care ne-a trimis imaginile la rubrica Știrea Ta.

Barajul se află în satul Mihoeşti, la 5 kilometri în amonte de orașul Cîmpeni. Are o înălțime de 29 de metri și reține un volum de 6,25 milioane mc de apă.

baraj gunoaie

Lacul de acumulare format ca urmare a ridicării acestui baraj servește la reglarea debitelor râului Arieş și atenuarea undelor de viitură. Amenajarea a fost pusă în funcțiune în anul 1987 şi este gestionată de Administraţia Bazinală de Apă Mureş.

Barajul Mihoiești se află la poalele Munților Bihorului, în satul Mihoiești, la 5 km în amonte de orașul Câmpeni. Barajul are o înălțime de 29 m și reține un volum de 6,25 milioane mc de apă. Coronamentul este circulabil, folosit ca drum de acces către localitatea Vidra.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. m

    luni, 10.02.2020 at 17:50

    nu se poate asa ceva!!!! motul e „pretin” cu natura!!!! el respecta natura, e cel mai correct om de pe pamanat!

    • vlad

      vineri, 14.02.2020 at 08:57

      Asta se intampla de cand au invadat sudistii si moldovenii zona Arieseniului. Idem cu Transalpina!

  2. zoro

    marți, 11.02.2020 at 13:23

    Oamenii sunt gunoaile planetei,unii si in Romania sunt cam multi!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax