Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: MAREA ÎMBRĂȚISARE și cafenea literară, la aniversarea a 95 de ani de la înființarea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

YouTube video

Publicat

Cu prilejul aniversării a 95 de ani de la înființare, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, primul liceu românesc înfiinţat în Transilvania, a organizat joi două evenimente cu totul speciale. Este vorba despre o cafenea literară, la care au participat scriitori, profesori, foști profesori și foști elevi ai colegiului și un lanț uman, format de elevii și cadrele didactice ale HCC, în jurul liceului.

Cu prilejul aniversării zilelor şcolii, Colegiul HCC din Alba Iulia a organizat o cafenea literară, în cadrul căreia profesori şi scriitori din Alba și-au adus aminte şi au discutat despre modul de desfăşurare al învăţământului de odinioară.

Evenimentul, intitulat „Profesori şi liceenii…odinioară “, a debutat cu cuvântul de deschidere al directorului Colegiului, prof. Valeriu Cerbu, urmat de o serie de confesiuni şi dialoguri lirice şi de dezbaterea „Punţi între generaţii”.

Printre invitaţii la eveniment s-au numărat profesori de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, scriitori sau reprezentanţi ai centrelor culturale, printre care Diana Câmpan, Felicia Colda, Gheorghe Dăncilă, Sonia Elvireanu, Daniela Floroian, Ironim Muntean, Georgeta Orian, Aurel Pantea, Silvan Stâncel, Angela Târziu, Coralia Telea şi Ion Todor.

Tot în cadrul evenimentului, au fost prezentate și o serie de imagini vechi cu Colegiul HCC, iar invitații au luat pe rând cuvântul, evocând amintiri din perioada când erau fie profesori, fie elevi ai colegiului. Nu au lipsit nici recitalurile de poezie ale scriitorilor prezenți, care s-au bucurat de toată admirația publicului.

De asemenea, la 95 de ani de la înființarea liceului, elevii și cadrele didactice au sărbătorit într-un mod inedit, formând un lanț uman în jurul colegiului. Sute de elevi s-au adunat în jurul orei 13.00 în curtea liceului, s-au prins de mâini și au format „marea îmbrățișare”, în semn de recunoștință pentru instituția care a format atâtea personalități reprezentative pentru județul Alba și nu numai.

 

YouTube video

Imagine: Cătălin Cădan, Claudiu Miclăuș,  Montaj:  Victor Popa

Totodată, din programul manifestărilor din cursul zilei de joi, au făcut parte și o sesiune de comunicări științifice, dar și preselecția pentru concursul „Alba Iulia – cealaltă capitală”.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate