Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Marfă contrafăcută, confiscată şi 12 dosare penale deschise de Poliţia Alba, după controale la firme

Publicat

haine contrafacute

Poliţia Alba a confiscat peste 200 de produse textile, cosmetice şi alimentare şi a dat amenzi în valoare totală de peste 40.000 de lei, în urma unei acţiuni de prevenire și combatere a pirateriei și comercializării de produse contrafăcute. Au deschis, de asemenea, 12 dosare penale pentru infracțiuni în domeniul drepturilor de autor şi conexe.

Potrivit IPJ Alba, acţiunea a fost desfăşurată în perioada 4-10 februarie, de către 60 de poliţişti de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră.

În total, au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 lei.

În Alba Iulia, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială şi au constatat că avea expuse pentru vânzare 38 de produse de îmbrăcăminte, cu însemne similare unor mărci înregistrate la OSIM. Bunurile  în valoare totală de 6.080 lei,  au fost confiscate.

Dintre contravenţiile constatate în cadrul acţiunii la nivel de judeţ, două au fost pentru încălcarea normelor rivind dreptul de autor şi drepturile conexe, 15 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 117 contravenții prevăzute în alte acte normative.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri şi valori în cuantum de 15.897 lei, din care: 167 de produse textile, 40 de produse cosmetice, 22 de produse alimentare şi alte bunuri in valoare de 3553 lei.

În cadrul acestei acțiuni au fost constate 12 infracțiuni în domeniul drepturilor de autor si conexe, conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind înregistrate un număr total de 12 dosare penale.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jeam

    luni, 11.02.2019 la 20:25

    Adevarul e ca nu vezi in Paris pe strada atata lume ce poarta geci Moncler de peste 1000 eur bucata , ca in ALba Iulia.
    Ce mai , oras de magnati.
    SIC

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate