Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Marius Hațegan, vicepreședinte Consiliul Județean Alba: Anul acesta finalizăm șase proiecte de investiții (P)

Publicat

Consiliul Județean Alba va finaliza, până la sfârșitul anului, șase proiecte importante de investiții, vizând infrastructura rutieră, în valoare de 30 milioane RON.

Primul proiect, care a fost finalizat deja la începutul acestei luni, a prevăzut asfaltarea porțiunii de 4,3 km a DJ 704 K, între Săliștea și Vinerea, prin care se scurtează la jumătate traseul parcurs de locuitorii din Săliștea până la Cugir. Investiția a inclus, de asemenea, lucrări de realizare a șanțurilor, rigolelor, podețelor și zidurilor de sprijin.

Al doilea proiect este cel de modernizare a DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, pe sectorul cuprins între Roica și Întregalde – Ivăniș, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Stadiul actual de realizare a proiectului este de peste 98%. Este important de precizat că pe DJ 107 K va începe anul viitor asfaltarea a 13,8 km între Ivăniș și Bârlești – Mogoș, urmând a fi astfel modernizat acest drum în totalitate, până la intersecția cu Transalpina de Apuseni.

Totodată, până la finalul acestei luni se vor încheia lucrările de consolidare și modernizare la două poduri peste Răul Mureș, aflate pe DJ 705 B, la Vințu de Jos, respectiv pe DJ 107 E, între Aiud și Ciumbrud.

Ultimele două proiecte, a căror termen de finalizare este sfârșitul anului, vizează modernizarea DJ 142 L, pe sectorul Căpud – Zărieş – Gara Podu de Mureş (Halta Mihalţ) – intersecţia cu drumul naţional 14 B și a DJ 107, în Zona Industrială Ciugud.

În ceea ce privește modernizarea celor 4,372 km din DJ 142 L, dintre Căpud și intersecţia cu DN 14 B, lucrările se află într-un stadiu avansat, fiind asfaltată întreaga porţiune şi consolidat terenul. Se lucrează la acostamente și se construiesc podeţe, şanţuri de pământ şi şanţuri betonate. Această porțiune nu fusese asfaltată niciodată, iar prin acest proiect se facilitează deplasarea locuitorilor din zonă spre municipiile Alba Iulia şi Blaj şi se permite accesul către modul rutier dintre Autostrada A 10 şi DN 14 B, aflat în imediata apropiere. Pe cealaltă porțiune a DJ 142 L, care are structură asfaltică, vor fi executate anul viitor lucrări de întreținere și modernizare.

Reabilitarea și consolidarea DJ 107 în zona industrială Ciugud era necesară având în vedere permanenta dezvoltare a zonei. Prin intermediul proiectului, drumul este lărgit la trei benzi (banda suplimentară urmând a fi folosită în special pentru stocarea TIR-urilor), se amenajează o alee pentru pietoni şi biciclişti, se amplasează două staţii de autobuz și se realizează podețe și accese la proprietăți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax