Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Marșul pentru viață” la Alba Iulia. Aproximativ 150 de tineri, părinți și copii au vrut să transmită că „fiecare viață este un dar”

Publicat

marsul pentru viata, alba iulia Aproximativ 150 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a V-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Fiecare viață este un dar”. Participanții au purtat bannere, stegulețe, tricouri și au împărțit fluturași și broșuri informative.

Sâmbătă începând cu ora 16.00, tineri, părinți și copii s-au întâlnit în fața fântânii arteziene din Cetate pentru a participa la „Marșul pentru viață”.

În Alba Iulia a fost organizat pentru a cincia oară și aproximativ 150 de persoane au ieșit în stradă să transmită că „fiecare viață este un dar și contează”.

Haine și pantofi pentru alergare pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Una dintre participantele la marș a spus că o mamă care avortează nu ia viața doar unui copil, ci mai multor generații.

În acest sloganul evenimentului este „Fiecare viață este un dar” și vrea să conștientizeze oamenii că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită.

„În ultima vreme cifrele sunt alarmante, câte milioane de avorturi s-au făcut în țara noastră și nu njumai. Am considerat ca noi ca și organizație să ne alăturăm celor care spun în felul lor că dreptul asupra vieții îl are doar Dumnezeu, care dă viața și poate să și ia viața. Tinerii sunt deschiși la un astfel de eveniment și nu numai. Dacă vă uitați pe bannere avem și citatul <Mamă îți mulțumesc că mi-ai dat dreptul să trăiesc>, dacă nu aveau o mamă ei nu erau aici și noi nu eram aici”, a spus președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi.

Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, Ocna Mureș dar și în alte 60 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire”. În acest an are un dublu simbol, pentru că pe data de 21 martie este și Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. La nivelul Uniunii Europene, 96% dintre copiii diagnosticați Sindrom Down sunt avortați.

În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Organizatori din peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, au ieșit în stradă să transmită „Stop avortului”.

Mesajul pe care organizatorii doresc să îl transmită prin tema acestui an, „Fiecare viață este un dar”, este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate.

În România, a cărei populație actuală este de aproximativ 21.800.000 locuitori, din 1958 până în prezent au fost înregistrate doar în spitalele de stat peste 22.000.000 de avorturi. Se fac circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind de 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, cea mai mare din Uniunea Europeană și dublă față de cea din SUA. În realitate, rata avorturilor este mult mai mare, deoarece avorturile din clinicile private nu se raportează la stat, iar avorturile făcute de femeile românce din străinătate nu sunt nici ele incluse.

O atenție specială se dorește către cazurile în care femeia primește în timpul sarcinii un diagnostic nefavorabil. Mai ales când este vorba despre anumite maladii precum Sindrom Down, copilul are puține șanse de a se naște: la nivelul Uniunii Europene, 96% dintre copiii diagnosticați Sindrom Down sunt avortați. S-a ales data de 21 martie pentru ziua desfășurării marșului, deoarece la această dată se sărbătorește Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down.

„Urmărim astfel să sensibilizăm societatea că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe înainte de naștere.

Considerăm că orice viață umană este demnă de respect și ajutor, indiferent de alte criterii: etnie, sex, religie, stare de sănătate, stare de dezvoltare etc. Un copil în prima zi după concepție nu este mai puțin om decât o persoană în floarea vârstei, o persoană cu Sindrom Down nu este mai puțin om decât un geniu, o persoană imobilizată la pat nu este mai puțin om decât un campion olimpic.

Fiecare persoană are de dăruit semenilor ceva unic și infinit de prețios, iar societatea, pentru a fi cu adevărat umană, are nevoie să se aplece asupra nevoilor specifice ale fiecăruia, cu delicatețe și respect. Adevărata civilizație nu îi exclude și nu îi discriminează pe cei aflați în situații defavorabile!Marșul este neconfesional și apolitic”, au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax