Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Mărţişoare de la asistenţii sociali pentru beneficiarele serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia

Publicat

Odată cu venirea primăverii, beneficiarele Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia au primit zilele trecute mărţişoare din partea asistenţilor sociali ai serviciului.

„Mărţişorul este simbolul primăverii şi totodată un simbol al speranţei, primul strop de bucurie care vesteşte terminarea iernii şi faptul că natura se dezmorţeşte şi revine la viaţă. Am vrut şi noi să le facem o mică bucurie doamnelor care ne sunt beneficiare şi să le oferim mărţişoare şi să le transmite urările noastre de bine”, a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Serviciul are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane vârstnice sărace din municipiul Alba Iulia, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Aceste persoane se află în imposibilitatea de a-şi satisface nevoile primare, igienico-sanitare sau social-administrative prin propriile eforturi din cauză că sunt imobilizate la pat ori la domiciliu şi nu beneficiază de sprijin direct din partea membrilor familiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax