Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mascat” la Şcoala Gimnazială “Ioan Micu Moldovan” din Blaj. Elevii au primit sfaturi de la jandarmi

Publicat

5 Reprezentanții Jandarmeriei Alba au fost joi, oaspeţii elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială “I.M. Moldovan” din Blaj. Au adus în atenţia elevilor principalele tipuri de infracţiuni sau contravenţii comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în astfel de situații.

De asemenea, au punctat aspecte legislative cu privire la atribuţiile Jandarmeriei Alba, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenţei juvenile şi absenteismului şcolar.

6 La sfârşitul întâlnirii prezenţa unui “mascat” a captivat audienţa, majoritatea copiilor exprimându-şi dorinţa de a deveni jandarmi.

„Aceste activităţi informativ-preventive desfăşurate de jandarmi urmăresc în primul rând reducerea violenţei şcolare, pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională a elevilor, dar şi apropierea de aceştia şi încurajarea dialogului în vederea identificării problemelor cu care se confruntă. În îndeplinirea acestui deziderat, întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod relaxat, copiii fiind încurajaţi să pună întrebări şi să participe la discuţii. Consecinţa a fost că audienţa a participat activ la dezbatere şi a avut multe nelămuriri la care a primit răspunsul, interactivitate care a condus la o bună înţelegere a celor expuse”, transmit reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax