Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Maşini de epocă, prezentate în Cetatea Alba Carolina, la „Retro Parada Toamnei” 2017

Publicat

În acest weekend, la Alba Iulia au fost prezentate mai multe maşini “de epocă, la ediţia 2017 a evenimentului “Retro Parada Toamnei”, organizată de Retromobil Club România – Reprezentanța Alba. Albaiulienii şi turiştii au putut admira din nou, în Cetatea Alba Carolina, bijuterii pe patru roţi, întreţinute cu multă grijă, de proprietari.

Automobilele prezentate au o vârstă de cel puţin 30 de ani, după cum a menţionat președintele Retromobil Club România – Reprezentanța Alba, Mircea Grava.

Au fost expuse autoturisme de epocă marca Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan, Porsche, Rolls Royce, GM, Toyota şi Volvo.

“Vedetele ediţiei au fost un Ford Model F 150, fabricat în 1949 şi binecunoscutul T 2 1970, cunoscut de nostalgici ca maşina de suflet a mişcării hipiote, a free spirit-ului nord american, care a făcut parte din generatia Woodstock, i-a purtat peste tot pe Joan Baez, Bob Dylan sau pe Woody Guthrie, exponenţi ai tinerei generatii anti Vietnam. După 56 de ani, în decembrie 2013, la Sao Bernardo do Campo din Brazilia, ultima uzină de pe porţile căreia au mai ieşit dubiţe Volkswagen noi, se încheie istoria VW Transporter (Kombi) începută în 1947, când olandezul Ben Pon, primul importator VW Beetle, a conturat primele linii ale dubei Volkswagen Transporter. Abia un an mai târziu, Ben Pon şi Heinz Nordhoff, director Volkswagenwerks, au schiţat primul prototip de VW Kombi la fabrica de la Wolfsburg (Germania). Pe 8 martie 1950, a fost prezentat publicului primul autoturism Volkswagen Transporter T2, produs la uzina din Wolfsburg”, a scris Mircea Grava, pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Duma

    duminică, 22.10.2017 at 22:24

    Vreo 3 masini interesante, in rest o chestie de provincie, trista si searbada. Da-mi plac cliseele cu generatia flower-power si Joan Baez. Acu, pentru cunostintele voatre: Joan Baez a condus un Mercedes SL model 1967 (era vestita pentru atasamentul pentru masina ei pana pe la sfarsitul anilor ’80), Bob Dylan e si el vestit pentru cele 3 masini ale sale: un MG 1966, un Mustang 1965 si o masina de epoca Ford model C. Asadar nici unul n-a circulat cu minibuzul VW.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax