Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Matematicieni din toată lumea s-au întâlnit la conferința internațională „Probability and Related Aspects” la Alba Iulia

Publicat

Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române (ca organizator principal) şi Universitatea „1 Decembrie 1918” din  Alba Iulia organizează conferinţa internaţională “Probability and Related Aspects”, între 22 și 26 mai 2012. Deschiderea evenimentului a avut loc marți, la ora 14.00, în Sala Senatului de la Palatul Apor, în prezența rectorului Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, a matematicienilor Ionel Popescu și Lucian Beznea de la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române. Aceștia au urat „Bun venit” invitaților, iar în continuare a început prezentarea lucrărilor.

„O conferință de probabilități, un domeniu cu multe aplicabilități în alte domenii. Aceasta este o conferință ca toate celelalte care s-au organizat în domeniul matematicii la Universitatea noastră, dar este o conferință specială în România, pentru că participanții sunt toți de elită, specialiști din mai multe țări ale lumii. Avem din Statele Unite 5 participanți, din Franța, avem mulți și din alte țări ale lumii. Gradul lor de pregătire ca și cercetători este foarte ridicat și ne bucurăm că vin în România, în primul rând și în Alba Iulia, în al doilea rând. Suntem interesați și noi la Universitate, deoarece desfășurăm programe de studiu în partea disciplinelor tehnice și economice, unde se aplică foarte mult teoria probabilității. Avem și noi colegi care se preocupă de studiul probabilităților și au cercetări în acest domeniu, deci pentru noi și pentru Universitatea noastră este un câștig”.

La conferință participă matematicieni și oameni de știință de la universități din țară (Alba Iulia, București, Iași, Pitești) și din străinătate (Statele Unite ale Americii, Germania, Polonia, Franța, Marea Britanie, Ungaria). Conferința a început cu lucrarea matematicianului Balint Toth din Ungaria, intitulată „Scaling limits for self interacting, random walks and diffusion”. Vedeți aici lista participanților la conferință: Participanți_Conferintă Internațională_Matematică.

[nggallery id=270]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ali

    marți, 22.05.2012 at 20:14

    Buna,
    Ma intereseaza daca se poate copia acest articol si pe alt site cu mentionarea sursei ?!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 23.05.2012 at 04:54

      da. sigur ca se poate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax