Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Meditaţii, rechizite şi burse pentru 400 de copii din familii sărace, ocrotiţi în centrele educaţionale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Publicat

DSC_0755 Porțile școlii s-au deschis luni și pentru copiii din centrele educaționale din județele Alba, Mureș și Timiș, înfiinţate de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Un număr de 400 de copii din cele 16 centre educaționale care provin din familii sărace și sunt în risc de abandon școlar vor primi sprijin în efectuarea temelor, vor beneficia de burse sociale, rechizite și materiale didactice.

„Clopoţelul a sunat şi pentru cei 400 de copii care sunt ocrotiţi în centrele noastre educaţionale. Beneficiarii noştri sunt copii aflaţi în risc de abandon şcolar care au nevoie de sprijin şi consiliere specială pentru a putea să-şi continue şcoala. Fiecare copil primeşte rechizite şi materiale didactice necesare dar şi o bursă socială pentru a putea să îşi acopere cheltuielile necesare în timpul unui an şcolar.

În centrul educaţional copiii primesc zilnic o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar” a spus Dana Truţa, managerul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”.

Centrele educaţionale au fost înfiinţate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 400 de elevi din regiunile Centru şi Vest. În cadrul proiectului au fost înfiinţate 16 centre educaţionale respectiv în judeţul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Silivaş, în judeţul Mureş la Luduş, Sângeru de Pădure, Reghin şi în Timiş la Timişoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare şi Făget.

În fiecare centru educaţional, 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

Proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Zenaida

    vineri, 26.09.2014 at 12:08

    O initiativa foarte buna, in special prin faptul ca acesti copii, dincolo de faptul ca vor beneficia de sprijin pentru asimilarea cunostintelor si antrenarea lor in circuitul educational, vor fi protejati prin aceea ca nu vor fi liberi sa umble pe strazi si sa faca cine stie ce problem, atat lor cat si celor cu care au de-a face.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax