Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Memorialul Mihail Breaz la şah: Juniorii de la CSM Unirea Alba Iulia au câştigat 7 cupe şi numeroase premii


Publicat

memorialul mihail breaz sah 2018

Şi în acest an Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a fost luată cu asalt de copii pasionaţi de sportul minţii, 102 de tineri şahişti din judeţele Alba, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu luând startul la Memorialul Mihail Breaz. Turneul este organizat în fiecare an în memoria regretatului maestru albaiulian, care a fost peste trei decenii sufletul mişcării şahiste din judeţul Alba, incepând din anul 2016 fiind parte a festivalului international de şah organizat în parteneriat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba.

La festivitatea de deschidere au fost prezenţi Mihaela Boboş, fiica maestrului Breaz, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, preşedintele Comisiei de administraţie publică a Camerei Deputaţilor, Vladimir Danilov, vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah, dar şi reprezentanţi ai cluburilor de şah din Râtişor (Serbia) şi Gyula (Ungaria) care sunt înfrătite cu clubul de şah albaiulian. De asemenea a fost transmis participanţilor un mesaj din partea lui Ionuţ Moldovan, un fost elev al maestrului Mihail Breaz stabilit în Lisabona, tatăl a doi copii care joacă şah cu foarte bune rezultate în Portugalia şi care a sponsorizat aceast turneu.

Ca de fiecare dată, indiferent de poziţia finală ocupată în clasament, toţi copiii au plecat acasă cu premii oferite de organizatori. Premiile au fost acordate pe categorii de vârstă, copii jucând în două secţiuni, una pentru jucători fără rating, neomologată de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), şi una omologată FIDE. Cele mai multe cupe au fost câştigate de Clubul Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia, prezent la start cu 38 de elevi albaiulieni, care şi-a adjudecat 7 dintre cele 21 de trofee puse în joc, celelalte cupe plecând spre Braşov 4, Ocna Mureş şi Turda câte 3, Târgu Mureş 2, Deva şi Cugir câte 1.

Iată premianţii:

Concursuri neomologate FIDE

Copii 4-5 ani (A):

 1. Antonia Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Raluca Luţaş (Pegas Cluj-Napoca)
 3. Anisia Gligor (CSM Unirea Alba Iulia, cea mai tânără participantă)

Copii 6 ani (B):

 1. Vladimie Sofronie (ACS Logic 64 Braşov), Stefania Butuza (CSS Târgu Mureş)
 2. Simion Tudor (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Gabriel Ienciu (CSM Unirea Alba Iulia), Alexander Baron von Stromberg (CSS Târgu Mureş)

Copii 7 ani (C):

 1. Flavius Iorga (CS Şah Braşov), Răzvan Stănilă (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. David Şipoş (Potaissa Turda)
 3. Dariua Stanciu (CSM Unirea Alba Iulia), Ştefan Vesa (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii 7 ani (D):

 1. Natalia Gligor (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Thea Moraru (CSM Unirea Alba Iulia), Matei Sălăjan (Potaissa Turda), Andra Grădinaru (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Răzvan Brânduşe (Logismart Sibiu)

Copii 7 ani (E):

 1. Andrei Botea (CS Dinamo Braşov), Antonia Batincu (Pegas Cluj-Napoca)
 2. Mihai Bota (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Gabriel Bota (CSM Unirea Alba Iulia), Tudor Aţef (Cluj-Napoca)

Copii 8 ani (F):

 1. Ştefan Toma (CSS Târgu Mureş), David Vesa (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Cristian Predescu (CSM Unirea Alba Iulia), Titus Trif (CSS Târgu Mureş)
 3. Iulian Rusu (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Maxim Sanislav (Palatul Copiilor Ocna Mureş)

Copii 8 ani (G):

 1. David Mitrofan (CSM Unirea Alba Iulia), Răzvan Munteanu (CSM Unirea Alba Iulia), Sergiu Petruţiu (Palatul Copiilor Ocna Mureş)
 2. Teodora Agoston (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Vlad Mezei (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii 9 ani (H):

 1. Răzvan Schiau (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Dragoş Gligor (CSM Unirea Alba Iulia), Eduard Piţu (CSM Unirea Alba Iulia), Aidan Sorocovschi (CN Emil Racoviţă Cluj-Napoca)
 3. Aris Tulbure (Pegas Cluj-Napoca)

Copii 9 ani (I):

 1. Aron Olcsvari (Potaissa Turda)
 2. Ciprian Gligor (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Ştefania Alexandru (CSS Târgu Mureş), Elis Janos (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii 10 ani (J)

 1. Ştefan Chiriluţ (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Ana Anton (CSM Unirea Alba Iulia), Luca Ciubean (CSM Unirea Alba Iulia), Nimrod Bartha (Palatul Copiilor Ocna Mureş)
 3. Ştefan Luca (Potaissa Turda)

Copii 10 ani (K):

 1. Horia Ţermure (Logic 64 Braşov), Antonia Stremţan (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Alexandru Vesa (CSM Unirea Alba Iulia), Rareş Lateş
 3. Adrian Sanislav (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Maria Ilea Alexa (Palatul Copiilor Ocna Mureş)

Copii 11 ani (L):

 1. Daniel Bogdan (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Dragoş Vesa (CSM Unirea Alba Iulia), Irina Radu (CSM Unirea Alba Iulia)
 2. Ioana Bucur (CSM Unirea Alba Iulia) , Antonia Medeşan (ACS Logic 64 Braşov)
 3. Teodora Luca (Potaissa Turda)

Juniori peste 12 ani (M):

 1. Paul Bleoca (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Alexandru Niculiţă (Palatul Copiilor Ocna Mureş)
 2. Ionuţ Niculiţă (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Andrei Boitor (CSM Unirea Alba Iulia)
 3. Andrei Cristea (Palatul Copiilor Ocna Mureş), Flaviu Avram (Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia)

Concursuri omologate FIDE

Copii 8 ani:

 1. Attila Nagy (CSS Târgu Mureş)
 2. Tudor Mihăescu-Duţă (CS Deva)
 3. Alexandru Simina (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii 10 ani:

 1. Tudor Stănescu (CS Deva)
 2. David Botea (CS Dinamo Braşov)
 3. Răzvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia)

Copii 12 ani:

1-2. Dragoş Pataki (Potaissa Turda), Blanca Pap (Potaissa Turda)

3. Mihai Moise (CSS Târgu Mureş)

Juniori peste 12 ani:

1-2. Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia), Ilie Arion (CSO Cugir)

3. Raul Ferenţiu (Viitorul Cluj-Napoca)

Arbitrajul competiţiei a fost asigurat de Alin Marcu (Cluj-Napoca), Marius Ceteraş (Alba Iulia), Alin Toma (Cluj-Napoca), Liviu Antal (Deva) şi Florin Oprea (Ocna Mureş), la reuşita organizării contribuind însă şi părinţii copiilor albaiulieni prezenţi la turneu, care şi de această dată s-au implicat foarte activ în organizarea competiţiei, şi personalul Şcolii gimnaziale “Avram Iancu”, gazda evenimentului.

Festivalul şahist albaiulian continua cu Openul Internaţional de Şah “România 100”, care va începe luni, 12 noiembrie, de la orele 15:30 la Hotelul Transilvania din Alba Iulia, la start fiind aşteptaţi 100 de şahişti din 12 ţări.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

Publicat

România se topește. ElenaMateescu directorul ANM spune că în acest sfârșit de iulie prognoza meteo arată o vremea a extremelor. Canicula, nopțile tropicale și instabilitatea atmosferică accentuată va continua și la începutul lunii august.

Va fi foarte cald ziua, nopțile vor fi tropicale, insuportabile iar în mai multe zone vom avea parte și de instabilitate atmosferică accentuată cu ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină.

”Ne așteaptă în continuare o vreme caniculară pentru că, mai ales de mâine, vor fi în vigoare avertizările meteorologice de Cod Portocaliu pentru cele șase județe din partea de sud-vest a țării, inclusiv Capitala și dacă astăzi am înregistrat 38 de grade la umbră, la București, Filaret și Afumați, mâine este posibil să consemnăm mai mult

Am înregistrat 40 de grade Celsius la ora 16:00 la Băile Herculane, 39 de grade Celsius la Turnu Măgurele, Alexandria, Bechet, Băilești, Roșiori de Vede, Calafat, iată în foarte multe stații din partea de sud-vest a țării.

Temperatura resimțită a fost peste 40-43 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități în partea de vest, sud, sud-est, precum și local în centrul țării.

Următoarele 3 zile temperaturi și de 40 de grade Celsius

Și mâine ne așteptăm ca maximele, așa cum am menționat să consemneze valori mai ridicate. Chiar 40 de grade Celsius în următoarele trei zile, posibil în extremitatea sudică a țării.

Trebuie să asociem și nopțile tropicale pentru că minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, dar în același timp trebuie să menționăm și Codul Portocaliu pentru cele zece județe din partea de nord, centru, nord-vest a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor fi caracterizate de averse torențiale, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, peste 70-80 de km pe oră, posibile căderi de grindină ” spune directorul ANM citat de DCNews.ro

Val de căldură și în primele zile din august

Valul de căldură va fi de interes și pentru primele zile din luna august. Vorbim de valori care pot să depășească 38-39 de grade Celsius la umbră”, a declarat Elena Mateescu. 

Avertizare generală Cod Galben

Interval de valabilitate: 28 – 31 iulie

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Avertizare generală Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 29, 30, 31 iulie

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin

Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Notă: În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Inițiativă inedită la Cugir: Tinerii care vor să-și construiască o casă pot primi teren gratuit de la primărie. Condiții

Publicat

Primăria Cugir va atribui cu titlu gratuit suprafeţe de teren, unor tineri, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Deocamdată, este vorba despre 17 loturi în suprafață de 400 mp, aflate în localitatea Vinerea, pe strada Codrului.

Consiliul Local Cugir a aprobat marți Regulamentul cadru pentru atribuirea terenurilor în baza Legii nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală în orașul Cugir.

În condiţiile acestui regulament, sunt considerate eligibile solicitările persoanelor (necăsătorite sau căsătorite) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) solicitantul să aibă o singură cerere depusă, în nume propriu sau împreună cu soțul/soția;

Vezi model cerere:

b) solicitantul să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți) și 35 de ani (neîmpliniți) la data depunerii cererii de atribuire a suprafeţei de teren;

c) solicitantul să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în oraşul Cugir;

d) solicitantul și soţul/soţia solicitantului, după caz, la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia să nu fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în orașul Cugir, cât şi în alte localităţi;

e) părinţii solicitantului să nu deţină sau să nu fi deţinut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul (exclusiv terenul aferent casei de locuit);

f) solicitantul sau soțul/soția, după caz să aibă un loc de muncă în România sau în străinătate / să aibă calitatea de asociat sau administrator al unei societăți comerciale / persoană fizică autorizată în baza OUG nr. 44/2008;

g) să nu aibă o condamnare penală pentru infracțiuni săvârșite cu intenție;

Cererile însoțite de toate documentele prevăzute în Regulament se vor depune la sediul Primăriei oraşului Cugir începând cu data comunicării anunțului si până în data de 3 septembrie anul curent. Dosarele complete şi dosarele incomplete vor fi supuse analizei Consiliului Local al oraşului Cugir, cu propunerea motivată de aprobare sau de respingere, după caz, întocmită de către Comisia de evaluare. Atribuirea loturilor se va face în funcţie de punctajul obţinut de solicitant.

Condiții

Solicitanții cu cereri de atribuire a terenului aprobate în vederea construirii de locuințe și care au depus în dosar o preaprobare financiară au obligația ca, în termen 90 zile de la adoptarea hotărârii consiliului local, să prezinte documente doveditoare care să demonstreze că deţin într-un cont bancar suma minimă de 50.000 lei sau echivalent în euro ori un contract de finanțare din partea unei instituții bancare cu privire la faptul că solicitantul este eligibil pentru obținerea unui credit în vederea construirii locuinței, cu suma de minim 50.000 lei sau echivalent în euro. În acest caz Contractul de comodat va fi semnat după prezentarea dovezii referitoare la obținerea creditului.

Sub sancţiunea retragerii atribuirii, beneficiarul este obligat să înceapă construcţia în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o finalizeze în termen de maxim 3 ani de la data obținerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare. Se consideră data finalizării construcției, data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism din cadrul Primăriei orașului Cugir. Legea nr. 15/2003, republicată.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Ighiu, înșelat cu un aparat auditiv care nu funcționa. A apelat la Poliție, care l-a găsit pe vânzător

Publicat

sediu ipj

Un bărbat de 73 de ani, din Ighiu, a reclamat la poliție că a fost înșelat la cumpărarea unui aparat auditiv.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, vânzătorul a fost identificat și s-a ales cu dosar penal. 

”La data de 27 iulie 2021, poliţiştii din Ighiu au identificat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa – Năsăud, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Se pare că, la data de 29 decembrie 2020, i-ar fi vândut și trimis prin intermediul unei firme de curierat, unui bărbat, de 73 de ani, din comuna Ighiu, un aparat de respirat defect” a precizat un reprezentant al IPJ Alba.

La telefon, acesta l-ar fi asigurat pe bărbatul din Șard că aparatul este în stare de funcţionare.

Faţă de bărbatul de 30 de ani cercetările sunt continuate, pentru înșelăciune.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Corporația Politică: Suma incredibilă încasată de partide de la stat în primul semestru al anului. N-au reușit să o cheltuiască

Publicat

bani

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat miercuri că în primul semestru al anului 2021 au fost virate în conturile formațiunilor poltice sume în valoare de 91.069.012,34 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

Politica rămâne cea mai bănoasă afacere, chiar și în contextul pandemiei, când firmele românești trec printr-una dintre cele mai grele perioade din existența lor.

Partidele continuă să încaseze lunar milioane din bani publici, pe care nici măcar nu apucă să îi cheltuiască.

Serviciul de urmărire a respectării destinației subvențiilor din cadrul Autorității Electorale Permanente a constatat că în Semestrul I al anului 2021, au fost angajate cheltuieli în procent de 50,08% din totalul sumelor încasate de partide. Adică jumătate.

Cu toate că au plătit inclusiv consultanță politică, angajați, propagandă și publicitate, o mare sumă din bani a rămas necheltuită, semn că partidele nu mai știu ce să facă cu banii.

 

În structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă, după cum urmează:

Partidul Social Democrat – 66,95%;

Partidul Național Liberal 66,83%.

La partidul PRO ROMÂNIA cheltuielile cu chiriile și utilitățile au reprezentat 37,22%, iar la USR și PMP, cheltuielile cu personalul au reprezentat 51,31%, respectiv 45,46% din totalul cheltuielilor angajate.

Doar în luna iunie, partidele au primit de la bugetul național o subvenție de aproape 13,7 milioane de lei.

Cele mai mari sume le-au încasat PSD și PNL.

Detalii despre modul în care au cheltuit partidele banii primiți de la începutul anului, găsiți AICI, cu mențiunea că nu au consumat toate sumele primite.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate