Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mens Sana in Corpore Sano”, proiect Erasmus+ derulat la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Publicat

elevi econimic

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a avut loc, în perioada 8-12 octombrie, sub forma unui atelier de lucru, întâlnirea pregătitoare din cadrul proiectului de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul programului Erasmus+ 2018-1-FR01-KA229-047666-2 „EureKorpus” proiect coordonat de Fabrice Tondeur de la Colegiul Boris Vian din Franța, în care colegiul albaiulian are rol de partener.

Proiectul ”Mens Sana în Corpore Sano – EUreKorpus” se va derula timp de doi ani, în parteneriat cu instituții de învățământ din Franța, România, Finlanda, Spania și Anglia. Pentru atelierul de lucru au fost desemnați să participe câte doi reprezentanți din fiecare școală parteneră pentru a stabili detaliile de derulare și implementare a activităților specifice celor 6 domenii vizate în cadrul proiectului (comunicare, mediu, creativitate, științe, sănătate și umanitate) cât și conceperea instrumentelor specifice de monitorizare și evaluare a acestor activități. Din partea Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian au participat prof. Simona Cacovean, responsabil de proiect și profesorii Felicia Beca, Amalia Furdui, Eva Pintea, Mihaela Basarabă, membrii în echipa de management a proiectului.

Proiectul presupune mobilități ale elevilor din școlile participante și urmărește dezvoltarea personalității și susținerea activității tinerilor în vederea formării unui stil de viață sănătos. Participanții cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, cu sau fără dizabilități, se vor întâlni și își vor împărtăși experiențele, care mai apoi vor lua forma unor articole, rapoarte și videoclipuri.

În săptămâna 8-15 noiembrie 2018 va avea loc prima mobilitate din cadrul proiectului, în care elevi de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia vor avea oaspeți elevi veniți din școlile din Franța și Finlanda împreună cu care vor desfășura o serie de activități prevăzute în proiect, a transmis directorul colegiului, Florin Cristian Dincă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax