Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Microbuze electrice pentru elevi din Alba Iulia și alte 23 de localități din județ. Când vor ajunge la primăriile din Alba

Publicat

Consiliul Județean Alba a semnat contractul pentru 24 de microbuze electrice, ce vor asigura transportul elevilor în mai multe localități. Mașinile vor ajunge în județ în cel mult șase luni.

Potrivit CJ Alba, microbuzele vor fi folosite pentru transportul elevilor din clasele primare și/sau gimnaziale către școlile lor.

Acestea vor fi transmite spre folosință, cu titlu gratuit, de către CJ Alba, primăriilor din:

  • Săsciori, Jidvei, Avram Iancu, Ciuruleasa, Gârda de Sus
  • Hopârta, Lupșa, Sălciua, Albac, Arieșeni, Bucium, Cergău
  • Fărău, Poiana Vadului, Roșia de Secaș, Săliștea, Scărișoara
  • Sâncel, Sohodol, Unirea, Berghin, Valea Lungă, Vințu de Jos și Alba Iulia.

Microbuze electrice pentru elevi. Dotări și valoarea contractului

Fiecare microbuz are o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care un loc pentru persoane cu dizabilități, plus 1 loc pentru șofer.

Microbuzele au motor electric de 150 kw. Bateria asigură o autonomie de 375 de km și se încarcă de la 10% la 90% în maximum 8 ore.

Prețul rezultat în urma licitației pentru un astfel de microbuz marca Ford, model Transit M2, este de 1.090.000 lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, valoarea eligibilă nerambursabilă a contractului fiind de 35.905.346,40 lei, din care 5.732.786,40 lei se asigură din bugetul de stat.

Stațiile de încărcare necesare pentru operarea acestor microbuze sunt asigurate de primăriile partenere în acest proiect.

Achiziționarea altor două microbuze de 8+1 locuri, pentru comunele Mogoș și Poșaga, se află în procedură de licitație.

„PNRR ne-a oferit ocazia a dota școlile din județul Alba cu microbuze noi, fără a încărca bugetele locale cu această cheltuială. Alte 13 comune vor beneficia și ele de astfel de microbuze, însă printr-un alt program de finanțare, derulat prin Ministerul Mediului, care se află încă în procedura de licitație.

Facem tot ce ține de noi, prin investiții constante, pentru a îmbunătăți condițiile de educație ale elevilor din județul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

foto: Facekook/Ion Dumitrel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate