Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mii de elevi din județul Alba au fost preveniți de polițiști despre pericolele din mediul real și virtual

Publicat

aiud

A doua zi a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” desfășurată de IPJ Alba a fost plină cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor. Mii de elevi din tot judeţul au fost informaţi de poliţişti şi specialişti despre cum pot evita să devină victime ale infracțiunilor.

Poliţiştii din Alba şi-au îndreptat atenţia aspra prevenirii victimizării minorilor, ca urmare a abuzurilor fizice, emoţionale, a exploatării din infracţiunea de trafic de persoane sau a infracţiunilor din sfera criminalităţii informatice.

Astfel, poliţiştii de la IPJ Alba, împreună cu reprezentanți ai agenției contra traficului de persoane, cadre DGA și reprezentanți ai direcției antidrog, au fost prezenţi la Colegiul Național „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, la Colegiul Tehnic Aiud şi la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, unde au explicat elevilor beneficiile şi riscurile utilizării reţelelor de socializare şi a diverselor aplicaţii din mediul virtual.

Subiecte dezbătute intens au fost bullyng-ul şi cyberbullying-ul, fiind prezentate materiale video educative, ce ilustrează acest fenomen, dar şi exemple concrete, prezentate de elevi.

Totodată, elevilor le-au fost oferite explicaţii despre pornografia infantilă prin sisteme informatice şi modurile de prevenire şi raportare a acesteia, traficul de persoane racolate prin intermediul internetului, hărţuirea, prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line şi nu în ultimul rând, prevenirea consumului de substanţe interzise.

Subiecte privind prevenirea victimizării tinerilor din infracţiuni, în general şi cu precădere în mediul virtual, au fost dezbătute şi de poliţiştii de proximitate şi de ordine publică de la poliţiile municipale şi orășenești dar şi de la posturile de poliţie comunale, cu ocazia întâlnirilor acestora cu elevi din unităţi de învăţământ din întreg judeţul.

Ziua de mâine va fi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax