Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mii de români din diaspora vin la Alba Iulia de 1 Decembrie. Vor pleca joi din Londra

Publicat

diaspora

De Ziua Naţională a României mii de români din diaspora și-au anunțat prezența la Alba IuliaRomânii din Marea Britanie sunt pregătiţi şi au anunţat pe pagina Diaspora Europeană traseul pe care îl vor urma până în Capitala Marii Uniri.  „Coloana din Londra va pleca joi 29 noiembrie seara, orele 22:00, din Dover, Marea Britanie și va ajunge la orele 17:00 pe 30 Noiembrie în Szolnok, Staţia Mall pe E60 unde ne grupăm cu maşinile venite din Spania, Italia, Germania, Luxemburg, Elveţia, Belgia, Ţările Nordice, Austria.   

VEZI: GHIDUL VIZITATORULUI de 1 DECEMBRIE 2018 la Alba Iulia. Tot ce trebuie să știi despre program, parcări şi transport

„Cine doreşte să vina şi nu are maşină, poate să ne contacteze în privat sau aici pe postare pentru că avem locuri în maşini! La Oradea, pe 30 Noiembrie, ora 20:00, se alătură maşini din ţara şi nu numai, la fel şi la Gilău pe 1 Decembrie ora 5:30-06:00 dimineaţa la intrarea pe autobandă! Împreună coloana va intra în România la orele 20:00 pe la vama Borş, vom merge pe ruta Borş-Oradea-Cluj-Aiud-Alba Iulia. Dimineaţa la oră 08:00 o să ajungem la Gară în Alba Iulia unde ne vom întâlni cu fraţii noştri din România şi Basarabia, de acolo vom participa la Marşul Unirii pentru Centenar”, se precizează în postarea de pe Facebook.

Românii care vin la Alba Iulia anunţă, de asemenea, că vin la Sărbătoarea Unirii şi nu la un protest. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe de 1 Decembrie la Alba Iulia la un „Marş al Unirii”, a declarat, recent, preşedintele Acţiunii 2012, George Simion. La acţiune vor participa şi tineri din Moldova, dar şi români din diasporă, a precizat activistul unionist.   ”Am vorbit cu coordonatorul mişcării «Diaspora Europeană», Mario Mocan, care va participa alături de români din diaspora la Alba Iulia. Ei se vor întâlni cu o seară înainte în Vama Borş şi vor veni în coloană către Alba Iulia, pentru a fi la 8 dimineaţa la gara din Alba Iulia (de unde se va pleca în marş către Cetate – n. r.)”, a spus preşedintele Acţiunii 2012. Potrivit acestuia, la acţiune sunt aşteptaţi să participe şi câteva mii de tineri din Republica Moldova, parte dintre aceştia urmând să fie cazaţi, prin intermediul primarilor, în satele din împrejurimile oraşului Alba Iulia.

VEZI: PROGRAMUL COMPLET al ZILEI NAȚIONALE a României, la Alba Iulia. Concert Vama, Gașca Zurli, masa populară și paradă 

Organizatorii nu îşi doresc ca evenimentul să fie unul politizat, ci unul care să transmită unitate. ”Să nu politizăm în vreun fel şi să lăsăm deoparte toate scandalurile şi certurile din societatea românească în această zi importantă pentru toţi românii. Indiferent de credinţele noastre, de apartenenţele unora sau altora la partidele politice, e important ca noi, poporul, să dăm un exemplu de unitate şi palma dată politicienilor să fie una simbolică, să arătăm că noi am fost în stare să facem ceva în Anul Centenarului. După aceea, avem restul de 364 de zile din an să ne războim cu clasa politică şi cu multe instituţii care nu îşi fac treaba”, a mai precizat activistul unionist.

”Marşul Unirii” va debuta în jurul orei 08,00, în zona gării, urmând ca apoi să se plece pe un traseu de şase kilometri până în Piaţa Tricolorului. Potrivit organizatorilor, pe traseu ”vor răsuna melodiile patriotice specifice şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului”. (Sursa foto: Facebook/ Diaspora Europeană)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. PAULA

    marți, 27.11.2018 at 11:56

    Bravo romanii mei, pur si simplu mi-au dat lacrimile de emotie. Unirea face puterea, sa dea bunul Dumnezeu sa fim mereu uniti cand e nevoie sa infaptuim lucruri marete pentru tara si pentru mult incercatul popor roman.Inca o data s-a dovedit ca suntem un popor matur condus de o clasa politica imatura.

  2. ion

    miercuri, 28.11.2018 at 13:04

    Sper sa vina cu ganduri bune ca am vazut si in august cum s au delimitat diaspora si apoi in bucuresti ce s a intamplat .Deci un bravo mai mic .Bravo la urma.

  3. ion

    miercuri, 28.11.2018 at 13:07

    Si dupa cum sunt in poza diaspora 10 august va dati seama cu ce ganduri bune vin .

  4. ion

    miercuri, 28.11.2018 at 14:46

    De unde au resurse pentru echipament ,pentru masini si pentru pliante si inscriptionari .Nu vedeti incrancenarea de pe mutrele lor .Ei vin sa strice nu sa aniverseze.Sunt mercenari platiti ca sa destabilizeze .Ei nu pot uita 10 august si acum vin cu gand de razbunare .Asta e ultimul lor zvacnet .Sper ca fortele de ordine sa puna la respect aceasta asa zis diaspora care nu este reprezentativa pentru Romania .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax