Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Militari de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au participat la exercițiul multinațional „Caucasian Shield” din Georgia. Scenariu cu lucrări genistice

Publicat

caucasian shield batalion apulum Cinci militari de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia au participat, timp de o săptămână, la exercițiul multinațional „Caucasian Shield” din Georgia. Au fost implicaţi într-un scenariu fictiv de executare a unor lucrări genistice și de refacere a infrastructurii dintr-o zonă de operații militare. S-au întors acasă duminică, iar următorul exercițiu multinațional, ”IEL MILU 2016”, va fi anul viitor, în luna mai, în Croația.

Reprezentanţii Batalionului din Alba Iulia la acest exerciţiu, din perioada 20-26 septembrie, au fost maior Marius Păcurar, maior Mihai Hișu, căpitan Dan Diaconescu, căpitan Iulian Gorun și plutonier major Gheorghe Maghiar, toţi militari din structura IEL MILU (Infrastrucure Engineering for Logistic – Multinational Integrated Logistic Unit). Aceştia au participat alături de colegi din Georgia, Bulgaria și Croația.

interventii geniu bomba Exercițiul s-a desfășurat la sediul Brigăzii 4 Mecanizate din Camp Vaziani de lângă capitala Tbilisi, obiectivele acestuia fiind adaptate unui scenariu fictiv de executare a unor lucrări genistice și de refacere a infrastructurii dintr-o zonă de operații militare. De asemenea, compania EOD din cadrul Brigăzii de Geniu din armata georgiană a organizat un exercițiu demonstrativ de prezentare a capabilităților specifice (deminare, căutare și detonare dispozitive explozive improvizate) precum și o expoziție de echipamente și tehnică din dotare.

Pe 24 septembrie, militarii români au fost vizitați de atașatul militar în Georgia, locotenent colonel Valerică Piroşcă. Acestuia i-au fost prezentate principalele misiuni și obiective specifice ale exercițiului, precum si obiectivele propuse pentru anii următori.

Din perspectiva organizării și desfășurării unui nou exercițiu multinațional, în 25 septembrie a avut loc conferința de coordonare pentru exercițiul multinațional ”IEL MILU 2016” din luna mai, din Croația, la care vor fi prezenți militari din Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Încheierea exercițiului a fost marcată de o festivitate în cadrul căreia directorul exercițiului a adus mulțumiri întregului personal participant pentru profesionalismul de care a dat dovadă, a înmânat diplome de apreciere pentru efortul depus de către militari și totodată a scos în evidență modul exemplar de conducere și executare a misiunilor încredințate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax