Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Militari de la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, la exercițiul multinațional din Georgia

Publicat

Militari de la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia participă, până în 3 decembrie, la exercițiul multinațional ”IEL MILU GEO 2021” ce se desfășoară în facilitățile de instruire ale Joint Training and Evaluation Centre (JTEC) din capitala Georgiei, Tibilisi.

Exercițiul, aflat la cea de a 17-a ediție, în care România este națiune lider, are ca obiectiv principal antrenarea pentru organizarea, planificarea și executarea misiunilor privind sprijinul genistic pentru infrastructura de logistică, conform scenariului propus de națiunea gazdă.

Cele opt cadre militare din statul major al Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, sub conducerea comandantului batalionului, locotenent colonel Ludovic Ștefan Brok, participă la exercițiu alături de militari din Georgia, Bulgaria și Croația.

Coordonarea exercițiului a fost realizată de către comandantul Batalionului 52 Geniu ”Tisa” din Satu Mare, locotenent colonelul Marius Păcurar, care a participat începând cu anul 2011 la 13 exerciții cu structura IEL MILU.

Instruirea în comun  reprezintă o bună oportunitate pentru  dezvoltarea abilităţilor comandanţilor de subunități de a conduce și executa sub comandă multinațională un spectru larg de misiuni de sprijin genistic în conformitate cu Memorandumul de Înțelegere dintre cele 4 țări participante, perfecţionarea procedurilor de comandă-control dar și întărirea relaţiilor de colaborare cu partenerii străini, transmit reprezentanții unității militare.

Rolul inițiativei IEL MILU este acela de a participa la operații NATO, ca parte a unei forțe multinaționale, cu capabilități de geniu privind construcția, repararea și menținerea viabilității drumurilor și podurilor militare, construcția de helipad-uri și platforme pentru cartiruire, aprovizionarea cu energie electrică și sprijin EOD.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax