Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mircea Vintilă, invitat la „Cafeaua cu folk”. PROGRAMUL din această seară – Festivalul Național ”Ziua de Mâine” Alba Iulia

Publicat

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” continuă, duminică, la Alba Iulia.  În prima parte a zilei, a fost „Cafeua cu folk”, la care invitatul special a fost cantautorul Mircea Vintilă. A vorbit despre evoluția muzicii folk și le-a dat sfaturi tinerilor care vor să-și facă o carieră în acest gen muzical.

„Festivalul Național de Muzică Folk <Ziua de Mâine> din Alba Iulia a fost, este și va fi cel mai tare festival de folk din țară. Am spus mereu acest lucru și mă bucur de fiecare dată când ajung la Alba Iulia pentru că mă așteaptă o întâlnire cu un public minunat. Vă aștept, cu drag și dor, în această seară la festival să cântăm împreună. O să fie o seară minunată, ca toate serile de la <Ziua de Mâine> și sper să fie pe placul vostru”, a spus Mircea Vintilă.

Alături de Mircea Vintilă s-au aflat la „Cafeaua cu Folk” și Vali Șerban junior, fiul folkistului care a inițiat Festivalul „Ziua de Mâine”, Daniel Avram, coordonatorul „Școlii de Folk” din Alba Iulia, Felicia Pop, dar și profesorii de chitară Marinela Popa și Dragoș Tudor.

Alba Iulia găzduiește în acest weekend Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și cuprinde ca în fiecare an și o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk.

În program sunt incluse și recitaluri ale unor nume mari ale folkului românesc, lansări de carte, dar și sesiuni de autografe.

Festivalul a cuprins, sâmbătă seara, secțiunea de concurs, dar și recitaluri susținute de Marinela Popa și Grupul „Primavera”, Poesis, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi și Victor Socaciu.

Vezi și VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia

Duminică, festivalul continuă cu Gala Laureaților și recitaluri susținute de Diana Porca – câștigătoarea marelui premiu la ediția din anul 2018, Daniel Avram și „Școala de Folk”, Felicia Pop, Mircea Baniciu, Alexandra Ușurelu, Mircea Vintilă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

PROGRAM:

Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

ora 17.00 – GALA LAUREAȚILOR

ora 18:00 – CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK
DIANA PORCA – marele premiu la ediția din anul 2018
DANIEL AVRAM și „ȘCOALA DE FOLK”
FELICIA POP
MIRCEA BANICIU
ALEXANDRA UȘURELU
MIRCEA VINTILĂ

credit foto: Vasile Sârb – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax