Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Misiune deosebită a pompierilor la Alba Iulia. Au participat la cinstirea moaștelor Sfântului Ierarh Iosif cel Nou

Publicat

Pompierii militari din Alba Iulia au participat sâmbătă la o misiune mai deosebită: cinstirea moaștelor Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Evenimentul a fost prilejuit de aducerea la Catedrala Alba Iulia a raclei cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul pompierilor români.

După ce a slujit inclusiv la Muntele Athos, la vârsta senectuții s-a retras lângă Mănăstirea Vatopedu, însă a fost chemat de românii din Banat să le fie mitropolit. În 1650, de sărbătoarea Sfântului a fost hirotonit mitropolit al Banatului. A păstorit credincioșii din Banat timp de 3 ani.

În această calitate a săvârșit alte minuni, printre care stingerea unui incendiu ce cuprinsese o parte a Timișoarei. „Ieșind din biserică cu Sfintele Taine în mâinile sale și rugându-se cu lacrimi, îndată a trimis Dumnezeu o ploaie puternică și s-a stins focul.”

Pentru faptele enumerate mai sus, a fost desemnat Patronul spiritual al Pompierilor din România.

Vezi și VIDEO: Moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș au fost aduse la Alba Iulia. Procesiune la Catedrala Încoronării

”Ca pompieri, suntem chemați să fim salvatori, iar astăzi am simțit o legătură puternică cu cel care ne ocrotește. Să ne inspirăm din exemplul său de dăruire și să ne dedicăm în continuare slujirii aproapelui”, transmite ISU Alba.

foto: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate