Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Misiuni grele pentru Salvamont Alba, sâmbătă: Au salvat o femeie accidentată la alpinism și o tânără cu probleme medicale

Publicat

Salvamontiștii din Alba au avut sâmbătă, 29 aprilie, o zi plină. Aceștia au intervenit la două apeluri prin 112.

Primul a venit în jurul orei 17.00, unde o femeie a avut un accident de alpinism la Piatra Bulbuci, din satul Feneș. 

A fost o intervenție foarte dificilă din cauza terenului, dar aceștia au reușit cu ajutorul unui localnic și a celor de la Serviciul de Ambulanță Alba. Intervenția s-a terminat în jurul orei 21.50. 

Un alt apel la 112 a venit în jurul orei 19.50, unde patru persoane aflate pe Platoul Bedeleu au cerut ajutorul Salvamont. O tânără care avea probleme medicale nu s-a mai putut deplasa, iar salvamontiștii au intervenit ppentru a aduce grupul la mașina personală.

Intervenția s-a terminat în jurul orei 22.00.

Potrivit Salvamont Alba, ”o femeie, în vârstă de 41 de ani, din Timișoara, se afla la cățărat la Piatra Bulbuci din satul Feneș.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT de alpinism în Alba: O femeie a fost rănită, în timpul unei escalade, în zona Feneș. Ce s-ar fi întâmplat

A căzut, fiind asigurată cu o coardă, dar în urma impactului lateral cu peretele stâncos a simțit o durere foarte puternică în zona șoldului stâng.

Cu greu a fost coborâtă până la baza traseului de cățărat în condițiile în care nu mai putea să miște piciorul din cauza durerii. Imobilizată în targa vacuum, deoarece s-a suspicionat o fractură de femur, a fost lansată pe panta abruptă de la baza stâncilor, cu targa pe roți UT2000, până în apropiere de mașinile de teren aflate mai jos de Piatra Bulbuci.

S-a lucrat foarte bine cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Alba, care a urcat până la persoana accidentată cu materialele pentru acordarea primului ajutor.

Doi politisti chemați să constate împrejurările producerii accidentului s-au integrat și ei în acțiunea de salvare.

Ne-a impresionat și vrem să mulțumim pentru ajutorul acordat unui localnic care s-a alăturat intervenției cu mașina de teren personală, cu care a fost coborâtă persoana accidentată până la drumul asfaltat, la ambulanță.

Un grup de 4 persoane se afla pe Platoul Bedeleu. O tânără în vârstă de 21 de ani din Cluj-Napoca, din cauza unor probleme medicale, nu se mai putea deplasa.

Se însera, începea să se răcorească, urma să se lase întunericul, astfel că au apelat la ajutorul salvatorilor montani.

Deplasarea s-a făcut de urgență, cu autovehiculul de teren până în apropierea locului în care se afla grupul.

Transportată până la mașina de intervenție și apoi tot grupul coborât cu aceasta, au fost duși până la mașina proprietate personală cu care urmau să se întoarcă acasă. Au refuzat transport medicalizat”, au transmis salvatorii montani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax