Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Miting USL pentru referendum în Alba Iulia. Liderii locali spun că, până în 29 iulie, vor avea loc manifestari similare în tot județul

Publicat

USL Alba demarează acțiunile de convingere a cetățenilor să participe la referendum. Deși se aşteaptă ca prezența la vot în județul nostru să fie peste 65%, liderii social-democrați sunt hotărâți să lămurească oamenii, mergând din poartă în poartă, iar primele mitinguri au demarat vineri, în Alba Iulia.

Președintele organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Dîrzu consideră că este foarte important ca locuitorii să-și exprime opțiunea vizavi de viitorul României, mergând la urne și bifând „Da” pentru demiterea lui Traian Băsescu: „Acum lucrăm la calendarul acțiunilor de campanie și ne propunem ca în această perioadă să fim prezenți în toate orașele județului pentru a vorbi cu oamenii. Vom face o campanie curată, o campanie pozitivă și ne interesează ca oamenii să se prezinte la vot în procent cât mai mare. Suntem convinși că prezența în Alba va fi de peste 65%, iar 80% din cei care vor vota vor opta pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, pentru că trebuie să dăm o șansă noului Guvern”.

Primul marș USL a avut loc vineri, în Alba Iulia, în jurul orei 19.00.

UPDATE 19.00: Așa cum au stabilit, liderii USL Alba s-au întâlnit în zona pieței Pascu din Cetate, de unde urmează să se deplaseze în grup înspre Obelisc. Din rândurile acestora pot fi observați Simone Albani, Ovidiu Jidveian, Călin Potor, Gabi Pleșa și Marcela Dărămuș. Aceștia poartă pancarte inscripționate cu „Băse, fără tine ne va fi mai bine”, „Votează da pentru generațiile viitoare”, „Da, vrem să trăim bine”, „În 89 ne-am luptat pentru a vota, acum e momentul să spunem DA”.  Până la această oră s-au strâns aproximativ 150 de persoane.

UPDATE 19.56: În rândul protestanților se află și președintele PSD,  Ioan Dîrzu.  Grupul USL-iștilor a străbătut Bulevardul Transilvaniei și a ajuns până la Catedrala Reîntregirii Neamului, unde au rostit o rugăciune și au fredonat un vers din Imnul României.  Grupul scandează aceleași slogane ca și la alegerile locale:  „Jos Băsescu!”și „Nu stați în balcoane că muriți de foame!”.  Deși susțineau că vor face o campanie civilizată și că mitingurile vor fi silențioase, liderii USL s-au lansat într-un protest cât se poate de gălăgios. Oamenii aflați în blocurile de pe bulevard au fost chemați în balcoane de strigătele și vuvuzelele politicienilor.

UPDATE: 20.21: În fața celor prezenți la protest a luat cuvântul președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu și deputatul liberal Călin Potor. Liderii USL au promis că mitingul va fi reluat vinerea viitoare de la aceeași oră, iar, până atunci, în cursul săptămânii, vor fi organizate astfel de acțiuni în toate orașele județului.

În urma protestului, USL Alba a făcut public următorul comunicat:

„Peste 700 de social-democraţi şi liberali din Alba Iulia au participat, vineri, la orele 19.00, la un miting de susţinere a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, organizat la Alba Iulia.
<Aşa cum s-a stabilit, zilele rămase până la organizarea referendumului sunt pline de evenimente politice organizate de USL Alba. Prin acest miting, noi, USL Alba, încercăm să conştientizăm populaţia cu privire la importanţa evenimentului din 29 iulie 2012. Este un motiv în plus pentru a încerca să le insuflăm albaiulienilor ideea de atitudine civică, pentru că a fi chemat la referendum nu înseamnă nimic altceva decât a fi consultat. Am convingerea că cetăţenii judeţului Alba se vor prezenta în număr mare la referendum şi majoritatea vor vota DA, iar judeţul Alba va contribui, prin votul oamenilor, la demiterea lui Traian Băsescu>, a declarat preşedintele PSD Alba , Ioan Dîrzu, copreşedinte USL Alba”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Misu

    miercuri, 18.07.2012 at 21:48

    „DA” PENTRU DEMITERE, VOI FI ACOLO, GATA CU PRESEDINTELE PINOCHIO !

    • ITA

      joi, 19.07.2012 at 00:37

      Ai dreptate Misu ce PINOCHIO… mai bine CRIN SOMNORESCU .Poate face din ROMANIA un LAS VEGAS .O sa dea o ordonanta de urgenta ca toti romanii sa invete poker asa cum stie el , asa o sa iesim din criza si nu mai avem nevoie de Europa sa isi vada de treaba lor si sa nu se mai amestece in treburile interne ale ROMANIEI.TRAIASCA RUSIA si conducatorul nostru mult iubit.(vrem gratierea lui BOMBONEL)

      • cucu

        joi, 19.07.2012 at 13:15

        Nu o sa faca un Las Vegas.
        Cel putin Basescu a facut ceva.
        A facut din Romania un Cernobil

        • cuculina

          vineri, 20.07.2012 at 13:51

          Sunteti niste naivi, voi ce latrati contra lui Basescu, o sa ne ducem inapoi in bratele Moscovei, mai cititi si voi semnele. Nu le mai iasa din cap comunismul si lenea romanilor in veci. Vreti doar de pomana. HALAL SA VA FIE! DE CE NU POSTATI ACEST COMENTARIU? V-A INTERZIS CINEVA SA POSTATI PRO BASESCU? FITUICA NENOROCITA!

          • moderatorul de serviciu

            vineri, 20.07.2012 at 13:55

            @cuculina, domolește-ți isteriile. Comentariile se valideaza periodic, nu imediat cum le posteaza cititorii

          • krougar

            vineri, 20.07.2012 at 15:25

            in 2012 mai sunt oameni care confunda tragic notiuniile si perioadele istorice… le imbina si iasa o varza exact cum ai scris tu. Pe oameni din astia se bazeaza Basescu. Cum naiba sa mai vorbesti in 2012 de comunism? Mai fata draga, cum naiba sa mai crezi in ziua de astazi ca te indrepti spre moscova , in conditiile in care esti stat din Uniunea Europeana si NATO? Tu crezi ca, asa de usori poti sa faci de capul toau si sa iesi din comunitate cand vrei tu? Plus ca nu exista niciun semn prin care cei de la putere sa iti dea de gandit ca se vrea asta. Au fost presiuni de la UE? Au fost si s-au conformat acestora cei pe care ii crezi tu comunisti. Aaaa, stai asa , tu faci o confuzie grava intre un partid de stanga si comunisti. Asa as putea sa zic si eu de pedelaci ca sunt continuatorii …legionarilor, ca oricum trag tare spre verde, iar din punct de vedere al apucaturilor nu mai vorbim. partidul comunist a fost una, iar psd e alta chiar daca in componenta lui au fost si poate mai sunt inca multi din fostii nomenclaturisti comunisti. Dar si PDL ul isi are aceiasi origine , in ciuda faptului ca a trecut pe cotrasens intre timp si o ard cu tupeu de pokerist de dreapta. In romania nu s-a intamplat nimic in afara faptului ca o gasca i-a inlaturat de la conducere pe altii din alta gasca, tara e la loc, institutiilela fel de corupte ca totdeauna si in rest nivelul de trai al populatiei va ramne la fel de precfar ca si pe vremea carmaciilor de”dreapta”…. Asa ca nu e cazul sa mai vezi comunisti, moscova , mineri , lovituri de stat ca esti penibila…

      • gigi

        vineri, 20.07.2012 at 23:33

        ITA, si pentru site-ul asta esti platit/a sa lasi comentarii? Apropo, cat va da pentru un comentariu? Aici nu va mai legati de ortografie, schimbati strategia ca si culorile, in curand se va purta alb-negru dungat, ar trebui sa va reinnoiti garderoba de pe acum.

  2. anonimus

    vineri, 20.07.2012 at 14:22

    Gunoaie de oameni usl-ul asta, comunisti din toate punctele de vedere, ne ducem iar la RUSIA! votati NU suspendari!

    • Albulescu

      vineri, 20.07.2012 at 18:33

      Cat de tampit sa fii sa crezi in „tezele” basiste cu intoarcerea la Rusia?

  3. cineva

    sâmbătă, 21.07.2012 at 13:57

    Voi ati vazut cine a participat la acest miting ? Securisti, militieni, fosti activisti, bugetari care au obtinut job-ul prin ****, TNL-ul cativa copii care nu au nicio idee despre ce inseamna politica, dar sustin cu putere USL-ul, batrani spalati pe creier de Antena 3 sau pur si simplu oameni cu coeficientul de inteligenta mult sub 100. Aceste persoane nu ma reprezinta insa ei sunt uimitor de multi si de aceea sunt impotriva demiterii lui Traian Basescu. Din pacate nu voi merge la vot pentru ca nu am varsta legala si in cazul in care USL va pune monopol asupra Romaniei ma voi muta din tara fara niciun regret.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax