Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Moațele din Apuseni au dus sunetul de tulnic, în mijlocul Capitalei, printre sute de cai putere la Red Bull Racing Show

Publicat

În mijlocul Capitalei, în Piața Constituției, sâmbătă, 10 septembrie, sute de cai putere au făcut spectacol. Este vorba despre Red Bull Racing Show Run, un eveniment dedicat iubitorilor de mașini de curse. 

Peste 50.000 de oameni au participat la eveniment. În tot zgomotul asurizitor provocat de mașinile și motoarele de curse, un sunet străvechi s-a făcut remarcat: cel al tulnicului, sunetul de chemare al moților din Apuseni.

Moațele au Alba au fost prezente în mijlocul evenimentului și au adus tradiționalul în lumea modernului.

”Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart, alături de Centrul de Cultură „Augustin Bena” și de Consiliul Județean Alba, a prezentat la Red Bull Racing Show Run Grupul de tulnicărese „Moațele din Apuseni” – coordonator Cornel Igna, care a adus în mediul urban un instrument muzical și un mijloc de comunicare străvechi, ce face parte din patrimoniul cultural al poporului român – tulnicul.

Grupul de tulnicărese a reprezentat România de-a lungul timpului la numeroase evenimente culturale pe plan național și internațional, promovând o tradiție care s-a păstrat din generație în generație în Țara Moților”, au scris reprezentanții Centrului de Cultură Augustin Bena pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    luni, 12.09.2022 at 11:21

    Bravo lor ! Nu meritau miticii asa ceva !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax