Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Modernizări de peste 5 milioane lei pe mai multe străzi din Alba Iulia. Restricţii de circulaţie pe strada Toporaşilor

Publicat

lucrari strazi_3 Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia transmit informaţii despre un proiect bugetat cu 5,5 milioane lei pentru reparaţii capitale şi modernizări pe mai multe străzi din zona cartierului Cetate. În apropierea zonei istorice, vor fi amenajate şi parcări şi pistă pentru biciclişti. Şoferii sunt avertizaţi să evite un tronson din strada Toporaşilor, având în vedere că se execută săpături pentru reabilitarea carosabilului.

În această perioadă se lucrează pe strada Crişan, ca parte a unui proiect mai amplu ce vizează modernizarea întregii zone ce include şi arterele Cetăţii şi Aron Pumnul.

lucrari strazi_2 Lungimea vizată este de 285 ml, iar lucrările presupun corectarea şi îmbunătăţirea elementelor geometrice, dar şi alte repere. Se vor realiza atât lucrări de infrastructură – canalizaţie tehnică, două straturi de asfalt, refacerea elementelor de scurgere a apelor pluviale – cât şi de amenajare a tramei stradale carosabile.

Se vor amenaja parcaje longitudinale din calupuri de piatră cubică, având în vedere proximitatea zonei istorice şi pistă de biciclete din dale roşii de beton.

Şi iluminatul public va fi îmbunătăţit prin montarea de stâlpi noi.

Valoarea totală a proiectului ce include toate cele trei străzi este de 3.073.600 lei, iar executantul lucrărilor este Elis Pavaje SRL.

Tot în această perioadă se lucrează pe strada 9 Mai, la amenajarea trotuarelor şi iluminat stradal. În curând, pe această stradă se va turna şi ultimul strat de asfalt. Durata estimată până la finalizarea lucrărilor pe acest tronson este de 45 zile.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, participanţii la trafic sunt atenţionaţi să evite strada Toporaşilor, pe distanţa dintre Bulevardul Revoluţiei 1989 şi strada Liviu Rebreanu. În prezent se execută săpăturile generale pentru fundarea drumului nou proiectat. Data anunţată pentru finalizare este 15 mai 2016.

În februarie, pe lista de investiţii aprobată de Consiliul Local Alba Iulia se află şi proiectul pentru reparaţii capitale la străzile 9 Mai, Timotei Cipariu, Aurel Vlaicu, Toporaşilor, Fântânele, Iederei, Ghioceilor, Salcâmului, Crişan, Cetăţii, Aron Pumnul, cu valoare totală de 5.504.658 lei.

Vezi şi INVESTIŢII la Alba Iulia, pentru care Primăria dă bani în 2016, din excedentul bugetar. LISTA obiectivelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax