Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Modernizări la Penitenciarul din Aiud. Spaţiul în care se acordă vizita familiei deţinuţilor a fost amenajat pentru creşterea gradului de confort

Publicat

DSCN2040La Penitenciarul Aiud a fost amenajat, odată cu repararea și recompartimentarea clădirii în care se acordă vizite persoanelor custodiate, un spațiu adaptat vârstei copilăriei, urmărindu-se creşterea gradului de confort al copilului pe durata vizitei şi, implicit, la o îmbunătăţire a relaţionării cu părintele deţinut.  

Dreptul la vizită contribuie la păstrarea unei legături nemijlocite între deţinut şi persoanele apropiate, de regulă soţia / partenera de viaţă şi copii, fiind, în acelaşi timp, unul dintre cei mai importanţi factori de echilibru interior pentru persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

Spaţiul în care se acordă vizita fără dispozitiv de separare reprezintă pentru copiii deţinuţilor singurul loc pe care îl vor asocia părintelui, cel puţin pe durata executării pedepsei de către acesta, transmit reprezentanţii Penitenciarului.

Odată cu repararea și recompartimentarea clădirii în care se acordă vizite persoanelor custodiate în Penitenciarul Aiud, a fost amenajat un spațiu adaptat vârstei copilăriei, urmărindu-se creşterea gradului de confort al copilului pe durata vizitei şi, implicit, la o îmbunătăţire a relaţionării cu părintele deţinut.

Scopul proiectului este de a sprijini procesul de reintegrare socială a deţinuţilor aflaţi în custodia penitenciarului care au şi calitatea de părinţi, prin facilitarea unei mai bune relaţionări cu mediul de suport, în special cu proprii copii.

Activitatea se subscrie programului amplu de îmbunățățire a condițiilor de detenție și de muncă derulat la nivelul întregului sistem penitenciar românesc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax