Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Moment aniversar la Colegiul Economic din Alba Iulia. 185 de ani de la nașterea statisticianului Dionisie Pop Marțian

Publicat

10710336_747101478714519_7193084630243753296_o Elevii Colegiului Economic au sărbătorit, vineri, 185 de ani de la nașterea lui Dionisie Pop Marțian, personalitate al cărei nume îl poartă colegiul încă din anul 2000. Pentru că un asemenea eveniment nu putea trece neobservat, elevii, împreună cu profesorii, au luat parte la un proiect educativ intitulat ”Dionisie Pop Marțian – întemeietor al științei și învățământului românesc”.

În urmă cu 185 de ani (1829) s-a născut, la Ponorul Albei, Dionisie Pop Marţian, personalitate marcantă a revoluţiei de la 1848 din Transilvania şi a ştiinţei economice româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Coordonatorii proiectului, directorul Dan Anca şi profesorii Adina Ghiușan Adina și Lavinia Dobra, le-au propus elevilor cu această ocazie mai multe activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, îmbogățirea cunoștințelor despre personalitatea al cărui nume îl poartă școala la care învață, stăpânirea practicilor actuale de documentare și informare, finalizarea unui demers de cercetare și documentare printr-un produs (prezentare PPT și planșe), precum și deschiderea de noi orizonturi, prin participarea la o conferință internatională de specialitate, ca mijloc de învățare și socializare.

Proiectul a constat în desfășurarea unui moment aniversar al elevilor și profesorilor în Centrul de Documentare și Informare, începând cu ora 13.00, împreună cu profesorii coordonatori Adin Ghiușan, Claudia Chinde şi Irina Ungureanu Echipe de elevi din clasa a XII D, au prezentat un material Power Point despre viața și activitatea lui Dionisie Pop Marțian, precum și un scurt istoric al Colegiului.

De asemenea, elevii au prezentat și un material video ”Noi în imagini – activități ale Colegiului Economic dincolo de barierele timpului”, iar cei din clasele IX A, X B, IX D, X A au realizat planșe informative legate de personalitatea economistului Dionisie Pop Marțian despre care Mihail Kogălniceanu spunea “este singurul om care a înzestrat ţara şi literatura noastră cu cărţi de statistică şi a organizat statistica pe care o avem”.

Tot vineri, un număr de 30 de elevi ai colegiului, împreună cu directorul Dan Anca și cu profesorii de specialitate Felicia Beca, Victoria Popa şi Carmen Ciocan au participat la Conferința Internațională ”Intergrative approaches to a smart, sustainable and inclusive growth”, organizată de Departamentul de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității 1 Decembrie 1918.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax