Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Monica Macovei și-a prezentat moțiunea „Reformiștii” la Alba Iulia: „Nu putem face opoziție credibilă cât timp facem cântece de sirenă la PNL”

Publicat

Candidat pentru funcția de președinte al Partidului Democrat Liberal, Monica Macovei a ajuns duminică la Alba Iulia pentru a-și prezenta moțiunea intitulată „Reformiștii”. Întâlnirea cu delegații PDL Alba la Convenția de la București (din 23 martie) a avut loc la Hotel Parc începând cu ora 9.30.

Monica Macovei a fost însoțită de Adrian Papahagi, Cezar Preda și Cristian Roman, iar, în ciuda așteptărilor, sala Hotelului „Parc” s-a dovedit neîncăpătoare pentru democrat-liberalii prezenți în număr mare la lansarea moțiunii. Spunem „în ciuda așteptărilor” deoarece până duminică nici unul dintre liderii PDL din Alba nu și-a manifestat intenția de a o susține pe Macovei la președinția partidului. În Alba, balanța preferințelor înclină până acum înspre Vasile Blaga și Elena Udrea.

Chiar și așa, la eveniment s-au prezentat dis de dimineață primarul Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereș, fostul viceprimar al Alba Iuliei, Ioan Bogățan, dar și alți aleși de seamă ai PDL Alba.

În discursurile lor, Papahagi și Roman au vorbit despre decență, credibilitate, viziune, curaj și modestie, ca principale calități care fac diferența între Monica Macovei și ceilalți candidați la președinția partidului.

Monica Macovei a reiterat principala sa dorință de a crește în Opoziție și implicit în ochii electoratului prin renunțarea la „a mai face cântecele de sirenă PNL-ului”, făcând astfel referire la actuala conducere a PDL, deținută încă de la Vasile Blaga:  „Nu putem face Opoziție credibilă atâta timp cât facem cântece de șirenă la PNL. Nu facem altceva decât să derutăm electoratul care așteaptă această opoziție. Vreau să rămânem PDL și nu vom crește doar stând și așteptând ca USL să scadă„, a declarat Macovei în fața democrat-liberalilor.

Aflată joi la Bistrița Năsăud, Monica Macovei a introdus în discursul său și un atac la adresa contracandidatului său, Vasile Blaga. Aceasta a explicat că „este un moment crucial. Cei de la putere, echipa lui Blaga, fac curte PNL-ului. Asta spune electoratului că vrem iarăşi să ne urcăm în scaunul puterii. Nu asta vrea electoratul de la noi. Electoratul vrea să facem opoziţie.” Același ton a fost păstrat și la evenimentul de duminică.

Reamintim că, prezenți vineri în conferință de presă, o parte din liderii PDL Alba și-au declarat încă o dată susținerea pentru Vasile Blaga și Elena Udrea. Alexandru Pereș a declarat că opțiunea sa este cât se poate de clară, având în vedere că a semnat moțiunea lui Blaga: „La opțiunea e clară, am semnat moțiunea lui Blaga și deocamdată aceasta este varianta mea. La fel cum colegul Clement Negruț a semnat moțiunea Elenei Udrea. Fiecare din noi avem dreptul să susținem pe cine vrem, nu am trasat o directivă în partid în legătură cu acest aspect. Deocamdată nu știu pe nimeni care să fi semnat moțiunea Monicăi Macovei”.

La rândul său, Clement Negruț și-a confirmat susținerea pentru Elena Udrea, despre care crede că are mari șanse să câștige președinția partidului: „Eu sunt consecvent în ceea ce fac și declar. Sunt susținător al Elenei Udrea și vreau să vă spun că zilele acestea am participat la un tur prin mai multe orașe și, în afară de Bihor, care rămâne un fief al lui Blaga, Elena Udrea așa mari șanse cam peste tot”.

La Convenția PDL din 23 martie de la București și-au anunțat participarea 162 de delegați din Alba. Printre susținătorii lui Blaga la conducerea PDL se numără și primarul Mircea Hava și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eugenia

    vineri, 15.03.2013 at 13:20

    RAU FAC CEI DE LA PDL , AR FI BINE SA O SUSTINA …. DE GARD DUPA CE BEA UN MIC CONIAC DE CIUDA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax