Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Mormane de gunoi în apropierea mai multor grădiniţe din Alba Iulia. Vezi cum explică Salprest situaţia şi declaraţiile DSP

Publicat

Mai multe zone din Alba Iulia, printre care şi incintele anumitor grădiniţe, sufocate de gunoaie de câteva săptămâni au provocat discuţii în rândul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba. În urma mai multor sesizări din partea cetăţenilor, aceştia sunt hotărâţi să îi amendeze pe toţi cei responsabili de apariţia focarului de infecţie, dacă acesta nu dispare în 48 de ore, adică până vineri.

Direcția de Sănătate Publică Alba a redactat o adresă destinată asociațiilor de locatari din zona Grădiniței nr 6, firmei „Salprest” și Primăriei Alba Iulia prin care solicită ca în termen de 48 de ore să soluționeze situația gunoaielor din apropierea grădiniței. Mormanele de gunoaie menajere, care nu au mai fost ridicate în ultimele săptămâni, sunt un focar de infecție pentru copiii care își petrec timpul în acea unitate de învățământ.

„Am înaintat o adresă către asociațiile de proprietari, firma care ridică gunoaiele și Primărie, pentru a soluționa problema. Am înțeles că sunt restanțe la plata utilităților și probleme cu semnarea contractelor. Direcția de Sănătate Publică Alba nu poate însă ignora faptul că aceste mormane de mizerii sunt un focar de infecție. La acest moment ne confruntăm încă cu un focar de epidemie cu Hepatita virală A, la Sebeș, datorat tot igienei precare. Nu putem să stăm pasivi la această situație”, a declarat Horea Timiș, șeful Direcției de Sănătate Publică Alba.

Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie neplăcută şi periculoasă este faptul că asociaţiile de proprietari nu au mai plătit facturile de gunoi, de aproape doi ani.

Reprezentanţii „Salprest” declară că nu au primit niciun avertisment din partea DSP şi că ar fi nepotrivit ca o amendă să se adreseze firmei lor, devreme ce motivul neridicării gunoaielor din zonele menţionate este neplata serviciului de către asociaţia de proprietari, de mai bine de un an, pe alocuri aproape doi ani. Aceştia susţin că măsura luată are rolul de a-i soma pe proprietari să achite serviciul, iar, în caz că nu îl vor achita nici aşa, firma nu va îndepărta deşeurile din zonă. „Servicii pe gratis nu face nimeni. Dacă plătesc în clipa asta, în clipa următoare gunoaiele au dispărut de acolo!” Cât despre amenda DSP, reprezentanţii „Salprest” susţin că nu au primit niciun avertisment în acest sens şi că nu ei sunt cei care ar trebui amendaţi, ci cei care nu au plătit serviciul de atâtea luni.

Citiţi mai multe pe sănătate.alba24.ro.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pilu

    miercuri, 14.11.2012 at 20:58

    Cine sunt acesti ,, reprezentanti ai Salprest ” care au dat o declaratie in cor si care ,,pe alocuri ” ne dezinformeaza cu nonsalanta. Cred ca vorbesc din birou fara sa cunoasca situatia din teren. Aceeasi situatie cu mormane de gunoaie neridicate este si la asociatiile care si-au achitat datoriile pentru acest serviciu . Poate aflam totusi ,,ce gunoi se ascunde sub pres” ce a generat aceasta situatie.

  2. Pingback: ȘTIREA TA PE ALBA24: Gunoiul din spatele Cinematografului „Dacia” nu a mai fost ridicat de două luni | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax