Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Mormane de gunoi în Cheile Râmeţului: Vezi cum arată rezervația naturală în plin sezon turistic

Publicat

Munți, natură, aer curat, dar și mormane de gunoaie. Așa arată în aceste zile Cheile Râmeţului, o rezervaţie naturală complexă, din inima Trascăului, unul dintre cele mai vizitate și iubite locuri din judeţ. Deși peisajele de o frumusețe deosebită atrag mulțimi de turiști în zonă, aceștia lasă de dorit la capitolul curățenie și respect pentru natură. Dovadă a acestei neglijenţe stau grămezile de deșeuri de pe marginea drumului ce duce spre Chei sau din zona campingului.

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Adormirii Maricii Domnului, când numărul persoanelor care vor fi prezente în această zonă va creşte considerabil, în special pentru a participa la slujba de la mănăstire, dar și pentru a vizita zona, frumusețea naturală este maculată de gunoaie, în mai multe locuri de pe traseul ce duce spre Chei.

În camping, turiştii care și-au instalat corturile nu par deranjaţi de faptul că sunt nevoiți să îşi pregătească mâncarea la câţiva metri mormanele de gunoi aruncate pe jos, nici vorbă de saci în care să fie depozitate.

O explicație ar putea fi faptul că în camping nu există coşuri de gunoi pentru resturile menajere, motiv pentru care mulți turiști apelează la soluţia comodă de rezolvare a problemei, adică aruncarea gunoaielor la marginea pajiştei. Aceștia au improvizat un loc „special” pentru acest lucru în apropiere.

În Top 10 al celor mai frumoase locuri din judeţul Alba, Cheile Râmeţului au fost votate pe locul 3, însă se pare că turiştii, deşi vin şi vizitează aceste locuri, lasă în urmă mormane de gunoaie la plecare. Peturi şi ambalaje pot fi observate atât în spaţiul de campare, dar și în alte locuri.

Şi mai departe, pe traseul care duce în Cheile Râmeţului lucrurile nu stau foarte diferit. Deşi în zonă există un coş de gunoi, acesta este inutil deoarece este răsturnat iar gunoaiele stau mai mult pe lângă coş decât în el, fiind împrăştiate pe o suprafață mai largă pe marginea drumului.

Oana ALEXA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax