Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mr. Nobody”, un proiect de piesă de teatru cu decor suprarealist, prezentată la Art Cafe Downtown din Alba Iulia

Publicat

Duminică, la Art Café Downtown, actorii Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti” s-au întâlnit pentru a bea o ultimă cafea împreună, anul acesta. La Cafeaua cu tâlc, au fost prezenţi actorul Pavel Bartoş, directorul Teatrului „Ţăndărică” din Bucureşti, Călin Mocanu, alături de soţia sa, Narcisa şi decanul Facultăţii de Teatru din Târgu Mureş, Oana Leahu. Actriţa Eva Crişan a prezentat piesa-proiect „Mr. Nobody”, nominalizată la premiile UNITER.

Cei prezenţi au asistat la un spectacol-lectură interesant, o piesă cu 15 scene inspirate din tema morţii. Patru personaje – Unu și Celălalt, Femeia și Mr. Nobody – trăiesc cu certitudinea dispariţiei iminente. Celula de închisoare a doi condamnați la moarte devine pretext pentru o sondare în conștiință și în multiplele planuri ale sinelui. Nici unul dintre ei nu-și cunoaște vina (în această lume, nimeni nu este nevinovat). Decorul este suprarealist. Deşi uşa celulei este deschisă, nici unul dintre personaje nu încearcă să scape.

Spectacolul-lectură a fost interpretat de actorii Anca Loghin, Rareş Budileanu, Iulian Săsăran şi Oana Leahu.

Autoarea, Eva Crişan, a declarat, la sfârşitul demonstraţiei, că piesa este în stare de proiect şi că are o propunere venită din partea directorului de la teatru de la Cluj pentru punerea acesteia în scenă. Actriţa a spus că i-ar plăcea foarte mult ca piesa să fie jucată într-un penitenciar şi de către doi deţinuţi.

Eva Crișan este actriță la Teatrul Național din Cluj, cu un repertoriu de 34 de roluri la Teatrul Național din Cluj și colaborări cu teatre din străinătate (Almeida Theatre, Londra; Institutul Român de Cultură din Veneția și Academia Română din Roma; Academia Română din Budapesta). A lucrat cu regizori și actori de prestigiu – Alexandru Dabija, Andrei Șerban, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim, Sylvain Groud (Paris), Marc Bogaerts (Belgia), Roberto Bacci (Italia), Savino Paparella (Italia) și a participat în acest timp la training-uri, workshop-uri și ateliere – David Esrig, Andrei Șerban, Vava Stefanescu, Centrul Multiart Dans; Compania Christian Bastin din Paris, ateliere de mișcare scenică și dans contemporan; Sylvain Groud, coregraf la Opera din Paris, ateliere de mișcare scenică; David Singer (Israel), ateliere de Tehnica Imaginarului și Psihodramă; Andrej Lebowsky (Rusia), elev al lui Meyerhold și întemeietor al școlii de teatru bazate pe tehnica biomecanicii.

În 2012, este nominalizată la premiile UNITER la secțiunea dramaturgie, „Cea mai bună piesă românească a anului”, cu piesa „Mr. Nobody”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax