Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Mugurii Crucii Roşii”. Copii de la 15 grădinițe din Alba au participat la concursul de igienă şi prim-ajutor

Publicat

mugurii crucii rosii

Concursul igienă, sănătate și prim-ajutor ”Mugurii Crucii Roșii”, organizat de Crucea Roșie, filiala Alba a reunit, joi, 30 de copii de la 15 grădinițe din județul Alba. Micuţii au contribuit, printre altele, la completarea unei truse de prim ajutor şi au participat la exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

”Mugurii Crucii Roșii” s-a desfăşurat la Grădinița cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din Alba Iulia, iar în juriu au fost reprezentanți de la Crucea Roșie, Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, respectiv medicul școlar al grădiniței.

mugurii crucii rosii 2019

A participat câte un echipaj format din 2 preșcolari de la 15 grădinițe din mai multe orașe ale județului: Grădinița cu P.P. Nr. 6 Ocna Mureş, Grădinița cu P.P. Nr. 2 Aiud, Grădinița cu P.P. ”Lumea Copiilor” Blaj, Grădinița cu P.N. „Peștișorul de Aur” Zlatna, Grădinița cu P.P. ”Prichindelul” Cugir, Grădinița cu P.P. Nr. 3 Sebeş, Grădinița cu P.N. ”Emanuel” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. „Scufița Roșie” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Dumbrava minunată” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 8 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 11 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 12 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 13 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 16 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Licurici” Alba Iulia.

mugurii crucii rosii 2019

Toate echipajele participante s-au descurcat foarte bine la toate probele, potrivit organizatorilor. Proiectul ”Mugurii Crucii Roșii” este inițiat de Crucea Roșie Alba, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia. Ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție, proiectul a dorit sensibilizarea tuturor celor implicaţi: părinți, copii, educatoare, parteneri, pentru a promova un stil de viaţă sănătos prin consumul de fructe şi legume, consumul apei plate în detrimentul sucurilor carbogazoase, servirea zilnică a micului dejun, mai mult sport şi mişcare, precum şi cunoașterea unor reguli de prim-ajutor.

mugurii crucii rosii 2019

Prin acest concurs s-a urmărit evaluarea cunoștințelor acumulate de preşcolari pe perioada derulării acestui proiect. A inclus probe diverse: întrebări legate de stil de viață sănătos și acordarea primului ajutor; realizarea unei truse de prim ajutor, exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

Au oferit momente antrenante și vesele actorii Teatrului de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia, deghizați în personaje din povești.

Toate grupele din grădiniță au fost implicate în proiect, realizând o expoziție de fructe și legume personalizate care au înfrumusețat holurile grădiniței, fiind premiate cele mai ingenioase creații.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, DSP Alba, IȘJ Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Crucea Roșie a acordat premii fiecărui copil. Acestea au constat în articole igienico-sanitare, articole de îmbrăcăminte și rechizite școlare. Concursul se organizează în fiecare an în această perioadă și se adresează preșcolarilor, în scopul formării deprinderilor de igienă personală şi însușirii cunoștințelor privind educația pentru sănătate.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, amendat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale. Aparatul a fost confiscat

Publicat

Poliţiştii din Aiud au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. A fost sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat penal după ce și-a bătut soția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

agresiune

Polițiștii din Vințu de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat soția și a determinat-o să plece de acasă, împreună cu cei doi copii minori. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de familia sa. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de miercuri, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SUBIECTELE la MATEMATICĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a 2019. Ce au avut de rezolvat elevii

Publicat

Peste 2.500 de elevi absolvenți de gimnaziu din Alba au susținut joi a doua probă în cadrul examenului de Evaluare Națională 2019, cea de Matematică. Vor afla primele rezultate în 25 iunie. Media la examen este importantă pentru admiterea la liceu. La proba de Matematică, au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo: COD GALBEN de vreme rea. Vijelii, grindină și ploi torențiale prognozate în județul Alba

Publicat

d

Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN pentru jumătatea de nord-vest și de sud a județului Alba. Intervalul de valabilitate al alertei meteo data de 20 iunie între ora 12.00 și ora 23.00. Fenomene vizate constau în manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, a transmis ANM. Acestea ar putea lua aspecte severe.  În intervalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate