Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Mugurii Crucii Roşii”. Copii de la 15 grădinițe din Alba au participat la concursul de igienă şi prim-ajutor

Publicat

mugurii crucii rosii

Concursul igienă, sănătate și prim-ajutor ”Mugurii Crucii Roșii”, organizat de Crucea Roșie, filiala Alba a reunit, joi, 30 de copii de la 15 grădinițe din județul Alba. Micuţii au contribuit, printre altele, la completarea unei truse de prim ajutor şi au participat la exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

”Mugurii Crucii Roșii” s-a desfăşurat la Grădinița cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din Alba Iulia, iar în juriu au fost reprezentanți de la Crucea Roșie, Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, respectiv medicul școlar al grădiniței.

mugurii crucii rosii 2019

A participat câte un echipaj format din 2 preșcolari de la 15 grădinițe din mai multe orașe ale județului: Grădinița cu P.P. Nr. 6 Ocna Mureş, Grădinița cu P.P. Nr. 2 Aiud, Grădinița cu P.P. ”Lumea Copiilor” Blaj, Grădinița cu P.N. „Peștișorul de Aur” Zlatna, Grădinița cu P.P. ”Prichindelul” Cugir, Grădinița cu P.P. Nr. 3 Sebeş, Grădinița cu P.N. ”Emanuel” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. „Scufița Roșie” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Dumbrava minunată” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 8 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 11 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 12 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 13 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 16 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Licurici” Alba Iulia.

mugurii crucii rosii 2019

Toate echipajele participante s-au descurcat foarte bine la toate probele, potrivit organizatorilor. Proiectul ”Mugurii Crucii Roșii” este inițiat de Crucea Roșie Alba, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia. Ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție, proiectul a dorit sensibilizarea tuturor celor implicaţi: părinți, copii, educatoare, parteneri, pentru a promova un stil de viaţă sănătos prin consumul de fructe şi legume, consumul apei plate în detrimentul sucurilor carbogazoase, servirea zilnică a micului dejun, mai mult sport şi mişcare, precum şi cunoașterea unor reguli de prim-ajutor.

mugurii crucii rosii 2019

Prin acest concurs s-a urmărit evaluarea cunoștințelor acumulate de preşcolari pe perioada derulării acestui proiect. A inclus probe diverse: întrebări legate de stil de viață sănătos și acordarea primului ajutor; realizarea unei truse de prim ajutor, exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

Au oferit momente antrenante și vesele actorii Teatrului de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia, deghizați în personaje din povești.

Toate grupele din grădiniță au fost implicate în proiect, realizând o expoziție de fructe și legume personalizate care au înfrumusețat holurile grădiniței, fiind premiate cele mai ingenioase creații.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, DSP Alba, IȘJ Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Crucea Roșie a acordat premii fiecărui copil. Acestea au constat în articole igienico-sanitare, articole de îmbrăcăminte și rechizite școlare. Concursul se organizează în fiecare an în această perioadă și se adresează preșcolarilor, în scopul formării deprinderilor de igienă personală şi însușirii cunoștințelor privind educația pentru sănătate.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate