Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Mugurii Crucii Roşii”. Copii de la 15 grădinițe din Alba au participat la concursul de igienă şi prim-ajutor

Publicat

mugurii crucii rosii

Concursul igienă, sănătate și prim-ajutor ”Mugurii Crucii Roșii”, organizat de Crucea Roșie, filiala Alba a reunit, joi, 30 de copii de la 15 grădinițe din județul Alba. Micuţii au contribuit, printre altele, la completarea unei truse de prim ajutor şi au participat la exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

”Mugurii Crucii Roșii” s-a desfăşurat la Grădinița cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din Alba Iulia, iar în juriu au fost reprezentanți de la Crucea Roșie, Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, respectiv medicul școlar al grădiniței.

mugurii crucii rosii 2019

A participat câte un echipaj format din 2 preșcolari de la 15 grădinițe din mai multe orașe ale județului: Grădinița cu P.P. Nr. 6 Ocna Mureş, Grădinița cu P.P. Nr. 2 Aiud, Grădinița cu P.P. ”Lumea Copiilor” Blaj, Grădinița cu P.N. „Peștișorul de Aur” Zlatna, Grădinița cu P.P. ”Prichindelul” Cugir, Grădinița cu P.P. Nr. 3 Sebeş, Grădinița cu P.N. ”Emanuel” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. „Scufița Roșie” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Dumbrava minunată” Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 8 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 11 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 12 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 13 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. Nr. 16 Alba Iulia, Grădinița cu P.P. ”Licurici” Alba Iulia.

mugurii crucii rosii 2019

Toate echipajele participante s-au descurcat foarte bine la toate probele, potrivit organizatorilor. Proiectul ”Mugurii Crucii Roșii” este inițiat de Crucea Roșie Alba, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” Alba Iulia. Ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție, proiectul a dorit sensibilizarea tuturor celor implicaţi: părinți, copii, educatoare, parteneri, pentru a promova un stil de viaţă sănătos prin consumul de fructe şi legume, consumul apei plate în detrimentul sucurilor carbogazoase, servirea zilnică a micului dejun, mai mult sport şi mişcare, precum şi cunoașterea unor reguli de prim-ajutor.

mugurii crucii rosii 2019

Prin acest concurs s-a urmărit evaluarea cunoștințelor acumulate de preşcolari pe perioada derulării acestui proiect. A inclus probe diverse: întrebări legate de stil de viață sănătos și acordarea primului ajutor; realizarea unei truse de prim ajutor, exercițiu interactiv de acordare a primului ajutor și de demonstrare a metodei Heimlich.

Au oferit momente antrenante și vesele actorii Teatrului de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia, deghizați în personaje din povești.

Toate grupele din grădiniță au fost implicate în proiect, realizând o expoziție de fructe și legume personalizate care au înfrumusețat holurile grădiniței, fiind premiate cele mai ingenioase creații.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, DSP Alba, IȘJ Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Crucea Roșie a acordat premii fiecărui copil. Acestea au constat în articole igienico-sanitare, articole de îmbrăcăminte și rechizite școlare. Concursul se organizează în fiecare an în această perioadă și se adresează preșcolarilor, în scopul formării deprinderilor de igienă personală şi însușirii cunoștințelor privind educația pentru sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax