Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş.

Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate.

mugurii crucii rosii

Anul acesta, la concurs au participat 27 de copii, din cadrul a 9 grădiniţe din zona Sebeş, sub coordonarea cadrelor didactice: Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 (Cristina Avandi), Grădiniţa cu program normal Lancrăm (Cristina Rablou), Grădiniţa cu program prelungit Petreşti (Camelia Ionela Ştefan), Grădiniţa cu Program Normal nr. 6 Sebeş (Corina Corpodean), Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Sebeş (Maria Cibu), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 (Cipriana Morar), Grădiniţa cu Program Normal Petreşti (Ana Mirion), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 (Claudia Muntean), Grădiniţa cu Program Normal nr. 8 Sebeş (Mariana Ivan).

mugurii crucii rosii

Educaţia în spiritul unui stil de viaţă sănătos este unul dintre obiectivele definitorii pentru activitatea Crucii Roşii, dovadă fiind nenumăratele campanii de promovare a sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos derulate în şcoala românească, atât prin concursul “Mugurii Crucii Roşii”, adresat preşcolarilor, cât şi prin concursul “Sanitarii Pricepuţi”, adresat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, transmit organizatorii. 

mugurii crucii rosii

Toţi copiii care au participat la concurs au fost recompensaţi cu diplome şi premii constând în: produse igienico-sanitare, fructe, articole de îmbrăcăminte şi rechizite.

mugurii crucii rosii

„Mulţumim doamnei director al Şcolii gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Sebeş, prof. Zorina Bădilă, cadrelor didactice care s-au implicat în mod deosebit în organizarea acestui concurs, respectiv doamnelor educatoare: Georgeta Zbuchea, Cristina Avandi şi Andreea Dobre, cadrelor didactice, care au pregătit echipajele, precum şi grupei de preşcolari din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 7 Sebeş, care a pus în scenă un moment artistic”, spune Adrian Duşa, director Crucea Roşie Filiala Alba.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate