Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Muzică populară și concurs de confecționat sperietori din paie în ultima zi a Festivalului Secerișului, la Ampoița

Publicat

isu

Festivalul Secerișului s-a încheiat duminică la Ampoița, după trei zile de sărbătoare tradițională. Muzică și dansuri populare, costume tradiționale, concurs de confecționat sperietori din paie pentru copii, mâncăruri gătite și, desigur, cununi din spice de grâu, sunt doar câteva dintre elementele care au făcut parte din programul evenimentului. 

Imediat după slujba religioasă de duminică dimineață, a început concursul de confecționat sperietori din paie pentru copii. Cu îndemânare și imaginație, cei mici au construit păpuși în mărime naturală, din haine pe care le-au umplut cu paie și cu măști în locul feței. De la cele mai „fioroase”, la cele mai drăgălașe, toate sperietorile au fost premiate de organizatori, iar creatorii lor au primit în dar obiecte decorative ce îi înfățișau pe Ampoi și Ampoița, mascotele-simbol ale zonei.

Pe scena festivalului au urcat, cu recitaluri, duminică, Marinela Baba, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț. În petrecerea ampoiceană de duminică, pe lângă distracție și voie bună, s-au strecurat și momente care i-au dezamăgit pe spectactori și organizatori. Un exemplu ar fi momentul artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena”, care, potrivit organizatorilor, nu doar că au sosit cu o treime de formație (10 artiști din 32 invitați), dar și-au redus și reprezentația la aproape o treime din durata programată (45 de minute în loc de 2 ore).

Printre cei prezenți la eveniment a putut fi observat și judecătorul Cristi Dănileț, membru al CSM. Potrivit unor zvonuri, chiar și președintele Traian Băsescu și-ar fi anunțat prezența la festival, după ce, în jurul orei 14.00 a participat la festivalul „Sus pe muntele din Jina”, din județul Sibiu, însă, în final, acesta nu a mai apărut la Ampoița.

Vedeți mai jos câteva imagini:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax