Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Nică din ”Amintiri din Copilărie”, judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Ce acuzații i s-au adus

Publicat

În sala de judecată ”Vintilă Dongoroz” a Curții de Apel Alba Iulia s-a desfășurat vineri un altfel de proces penal. În acest proces au participat elevii din clasa a VII-a C a Școlii Generale ”Mihai Eminescu” din municipiu, în ipostaza de judecători, avocați, procuror, grefier, jandarm, inculpat, persoane vătămate și martori.

Inculpat a fost personajul literar Nică a lui Ștefan a Petrei, judecat pentru celebrele sale fapte: furtul cireșelor din grădina mătușii Mărioara, sechestrarea pupezei sau distrugerea a 12 prăjini de cânepă.

Procesul literar inspirat din ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă s-a desfășurat sub coordonarea dirigintei Ana Maria Bojor și cu participarea avocatelor Ioana Badea și Alexandra Bena din cadrul Baroului Alba.
Auditoriul a fost asigurat de judecători, grefieri și asistenți ai judecătorului din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, care i-au răsplătit la final cu binemeritate aplauze pe micii actori și posibil viitori colegi, prin reprezentația lor aceștia dovedind interes și reale calități pentru o carieră în sistemul judiciar.
”Îi felicităm din suflet pe toți elevii pentru efortul lor suplimentar la pregătirea și susținerea rolurilor din cadrul procesului și le urăm vacanță plăcută” au transmis reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia, pe Facebook.
sursa: Facebook Curtea de Apel Alba Iulia
 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax