Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Noaptea cercetătorilor” şi ultima reprezentaţie a Gărzii Apulum din acest sezon, la Alba Iulia. Culoare, spectacol şi istorie în Cetate

Publicat

garda17 Reprezentaţii spectaculoase ce te conduc în atmosfera lumii antice, culoare şi fragmente autentice de istorie, dar şi prilej de distracţie pentru cei mici şi cei mari, acestea au fost reperele serii de vineri în Cetatea Alba Carolina. A fost ultimul spectacol al Gărzii Apulum la Alba Iulia, în acest sezon şi Noaptea Cercetătorilor, un eveniment marca Muzeului Unirii care a dat, încă o dată, viaţă Cetăţii.

Cetatea Alba Carolina a fost animată vineri seara de personaje şi ateliere antice, jocuri și alte activități în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor”. Desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa, evenimentul împlinește 10 ani de la prima ediția europeană.

magna nemesis_3 Ultima reprezentație a Gărzii Apulum din sezonul 2015 s-a derulat după ora 18.00.

Vremea un a fost prielnică pentru spectacol în aer liber, astfel că soldaţii romani, dacii, dansatoarele şi alte personaje antice au prezentat scenetele pregătite, în Sala Unirii.

Garda Apulum – adică trupele de reenactment Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis, Magna Nemesis – a avut un sezon plin în acest an, cu 22 de spectacole, la care au asistat mii de turiști.

Tot vineri seara, la Muzeul Principia au fost jocuri romane, jocuri de noroc şi strategie, ateliere de fierărie dacică şi bijuterii dacice, de pielărie şi de prelucrarea lemnului, dar şi antrenament pentru micii gladiatori, pentru recrutarea la şcoala de gladiatori ”Ludus Apulensis”.

Pe strada Muzeului, au fost prezentate ateliere antice: Officina Scriptoria – Monetărie dacică şi romană.

sursa foto: Ania Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax