Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noi locuri de ”cazare” la Penitenciarul din Aiud. Construcție nouă, în locul unor spații de producție. Ce capacitate va avea

Publicat

Penitenciarul Aiud urmează să își mărească capacitatea spațiilor de deținere. Astfel, se propune demolarea unor spații de producție și construirea unei clădiri cu regim de înălțime parter + etaj, care va avea o capacitate de 101 deținuți. 

Penitenciarul Aiud a lansat miercuri, 2 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru servicii de proiectare DTAC, DTOE, DTAD, PT+DE și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și pentru participarea proiectului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Transformare spații producție în spații deținere – Penitenciarul Aiud”.

Valoarea totală estimată este de 190.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Penitenciarul Aiud cumpără servicii de proiectare pentru transformarea unor spații de producție în spații de deținere.

Clădirea existentă are suprafața de 535 mp, fiind situată în incinta Penitenciarului Aiud. Construcția este de tip „bară” și va avea un hol de circulație dezvoltat în lungul clădirii „Secția VII-VIII cu care se va cupla viitoarea construcție pe fiecare nivel. Noua construcție va avea capacitatea minimă de 100 de deținuți (101 deținuți).

Soluția arhitecturală propusă se bazează pe nevoia suplimentării numărului de locuri de deținere al penitenciarului în condiții optime.

Soluția constructivă și regimul de înălțime al construcției noi va răspunde cerințelor și standardelor internaționale în ceea ce privește condițiile de detenție.

Astfel, construcția actuală va fi desființată în favoarea uneia noi. Pentru a se păstra regimul de înălțime maxim P+1 clădirea s-a dezvoltat mai mult longitudinal.

Camerele se vor realiza în lungul clădirii, fiind proiectate în module de câte două camere, în oglindă, cu grupurile sanitare alăturate și un spațiu tehnic ce le deservește.

În acestea deținuții au, în medie, un spațiu individual de circa 4,21 mp în camerele în care sunt cazați câte 2 deținuți și de circa 4,71 mp în camerele în care sunt cazați câte 3 deținuți.

Camerele vor fi dotate cu registru de căldură, sistem de climatizare cu capacitate de încălzire și răcire, masă, scaun, paturi (suprapuse), nișă de depozitare, cuier, suport TV, priză de alimentare electrică, priză semnal TV, sistem de comunicare de tip interfon, terminal sistem radioficare, chiuvetă și vas WC monobloc antivandal, poliță pentru chiuvetă, oglindă, duș, perdea, ușă metalică cu grilaj, spațiu tehnic.

Noua clădire va avea următoarele spații:

La parter:

  • 13 camere de deținere cu o capacitate de cazare de 3 persoane private de libertate
  • 5 camere de deținere cu o capacitate de 2 persoane private de libertate
  • 0 cameră destinată persoanelor cu dizabilități
  • 0 cameră tehnică
  • o cameră amplasare TEG

La etaj:

  • 13 camere de deținere cu o capacitate de cazare de 3 persoane private de libertate
  • 6 camere de deținere cu o capacitate de 2 persoane private de libertate
  • magazie cazarmament/efecte
  • spălătorie – pentru amplasarea a 5 mașini de spălat automate + 5 uscătoare de rufe

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 03.03.2022 at 11:09

    Cel putin Haios TITLUL ” Locuri de cazare ” ! Parca ar fi vorba despre ” Extinderea ” unui Hotel Restaurant, la Aiud, de **** stele, Cu Garsoniere pentru puscariasii ” cu dizabilitati :,si cu camere cu doua si trei paturi, cu Baie,WC-u si Cada !! Cu papica servita la Restaurantul propriu, obligatoriu trei mese/zi, gratuite !!!. Persoanele ” cu dizbilitati ” vor primi si servicii de recuperare – gimnastica medicala, masaje, etc. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax