Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Noi performanțe ale elevilor Colegiului Militar Alba Iulia. Calificare la etapa națională a Olimpiadei de Istorie și premii

Publicat

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au reușit noi performanțe la olimpiadele din acest an.

La faza județeană a Olimpiadei de Istorie, sub coordonarea profesorului Dan Anca, elevii pasionați de studiul istoriei au reușit să câștige un premiu I și calificare la etapa națională, dar și alte premii.

  • Premiul I: elevul sergent Daniel Popa (clasa a XI-a) / calificare la etapa națională
  • Premiul II: elevul caporal Ștefan Grecu (clasa a X-a)
  • Mențiuni: elevul sergent Cosmin Popa (clasa a XI-a), eleva caporal Andra Popa (clasa a X-a), elevul caporal Mario Tănase (clasa a XI-a), elevul fruntaș David Nicoară (clasa a X-a) și elevii Alexandru Rus, Patric Sotoc și Robert Vlad (clasa a IX-a).

Elevul sergent Daniel Popa, calificat la etapa națională a olimpiadei, spune că pasiunea pentru istorie i-a adus acest succes și este convin că doar prin cunoașterea și înțelegerea trecutului putem modela prezentul și viitorul.

Vezi și Rezultate Olimpiada de ISTORIE 2022 – etapa județeană Alba: elevii calificați la națională și cei de pe primele locuri

Daniel Popa: este necesară o bună cunoaștere a trecutului, pentru soluționarea problemelor prezentului

„Despre succesul meu la această competiție un lucru e cert, pasiunea. Mărturisesc că într-un colegiu în care știintele exacte predomină și ocupă un rol important în pregătirea elevilor, am reușit să găsesc un echilibru și să-mi demonstrez abilitățile în acest domeniu al istorei.

Pentru mine această disciplină nu presupune memorarea unor date sau a unor evenimente și reproducerea lor, ci înțelegerea în profunzime a acestora. Societatea se schimbă într-un ritm galopant, cu tot mai multe idei și valori ce vin în contact.

Acest fenomen al multiculturalismului determină interacțiuni tot mai intense între persoane, fiind necesară o bună cunoaștere a trecutului pentru soluționarea problemelor prezentului.

Consider că toate cunoștințele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului nu au făcut decât să-mi consolideze fondul cultural și să mă ajute să îmi găsesc drumul în această viață spre un viitor prosper”, mărturisește elevul sergent Daniel Popa.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax