Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noi performanţe la olimpiade pentru elevi de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

IMG_0829 Performanţele obţinute de elevii colegiului uniformelor albastre din Alba Iulia la olimpiadele şcolare certifică seriozitatea şi perseverenţa în aprofundarea disciplinelor studiate. Cu atât mai mult dacă acestea sunt discipline de examen, respectiv bacalaureat şi admitere în academiile categoriilor de forţe, transmit reprezentanţii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

A devenit tradiţie pentru catedra de fizică, încât, la fiecare ediţie a olimpiadelor şcolare să obţină premii şi menţiuni şi, cel puţin un elev calificat la etapa naţională. Aşadar, la această ediţie, desfăşurată în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”, sâmbătă, 25 februarie, cei 17 elevi participanţi şi-au dovedit nivelul de pregătire, pasiunea, seriozitatea şi determinarea îmbinate cu profesionalismul profesorilor Dorina Filipescu, Sanda Irimie şi Liviu Nătălucă.

Dintre cei 11 elevi ce au obţinut premii şi menţiuni, s-a evidenţiat, în mod deosebit, elevul plutonier adjutant Gabriel Oprea, cu premiul I şi calificarea la etapa naţională, pregătit de către profesoara Dorina Filipescu. Pentru elevul plutonier adjutant Gabriel Oprea este a doua reuşită de acest nivel, după cea din clasa a X-a. Cu siguranţă aceste rezultate, rodul unei munci serioase şi permanente îi vor folosi la admiterea în Academia Tehnică Militară din Bucureşti.

IMG_0835 Tot în acest an școlar, la olimpiada de limba și literatura română s-a obținut o performanță deosebită: calificarea a trei elevi la etapa națională. Este vorba despre Ioana Argatu, din clasa a XII-a E, Maria Cîmpean, din clasa a XI-a B și Andrei Rodilă, din clasa a X-a E.

Reușita acestei minunate echipe este dovada vie a faptului că natura interioară a fiecăruia dintre ei furnizează legea după care se stabilesc țeluri și se acționează pentru a le atinge. Seriozitatea și motivația lui Andrei, talentul interpretativ și ambiția Ioanei, precum și sensibilitatea și determinarea Mariei sunt aspectele care demonstrează că dincolo de frumosul comun există perfecţiunea cunoaşterii sensibile.

Toți cei trei elevi sunt îndrumați și pregătiți de prof. Mircea Cosmina. Le urăm succes la etapa națională!

Sunt demne de menționat și rezultatele celorlalți elevi militari participanți la olimpiada de limba și literatura română, etapa județeană: trei premii II – Ruxandra Dobre (IX B), Ramona Gălățan (IX A) și Bianca Balea (XI A), dar și mențiuni – Ioana Tomoioagă (X B), Oana Vențel (IX E), elevii fiind îndrumați de profesoarele Cosmina Mircea, Teodora Dăncilă şi Simona Mureșan.

text ş foto: Daniela Filimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate