Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noi premii pentru cursanții claselor de arte vizuale moderne şi instrumente de suflat din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

fratii MateiÎnceputul noului an 2016 s-a dovedit a fi de bun augur pentru Serviciul „Şcoala de arte şi meşteşuguri” din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Serviciul „Şcoala de arte şi meşteşuguri” din cadrul centrului este un serviciu de formare continuă în cadrul artelor şi meşteşugurilor tradiţionale care-şi desfăşoară activitatea în 10 clase cu profil artistic la Alba Iulia şi 15 clase de meşteşuguri tradiţionale în judeţ. Prestigiul şi munca serioasă a instructorilor, experţilor şi meşterilor populari care activează aici au făcut ca un număr tot mai mare de cursanţi să treacă pragul acestor clase. Pe lângă activităţile curente de predare la clasă, cursanţii se familiarizează cu activităţi practice dar sunt antrenaţi şi în schimburi de experienţă cu instituţii similare din ţară prin vizite reciproce sau prin participarea la festivaluri şi concursuri de gen.

Luna februarie a adus în portofoliul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, noi premii pentru cursanţii claselor de arte vizuale moderne şi instrumente de suflat.

Elevii Gabriela Matei şi Nicolae Matei de la clasa de instrumente de suflat, coordonată de prof. Nicolae Vancu, au obţinut în cadrul Festivalului concurs naţional de folclor „Drag mi-e cântecul şi jocul” Premiul Special al Asociaţiei „Friends for Ever” şi premiul I la secţiunea „grup instrumental”. Festivalul aflat la ediţia a II-a a avut loc anul acesta la Ocna Mureş şi este organizat Primăria şi Consiliul local Ocna Mureş şi de Asociaţia Culturală „Friends for Ever”.

Elevii clasei de arte vizuale moderne, coordonată de expert Vasile Sârb, au participat tot în luna februarie a acestui an la Concursul naţional de fotografie „Obiceiuri de iarnă” ediţia a V-a, organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca, concurs ce are ca scop promovarea tinerilor artişti fotografi din întreaga ţară în contextul unui concurs de nivel naţional şi prin evaluarea lucrărilor de către un juriu format din profesionişti de înaltă clasă ai artei fotografice. Din cele 6 premii puse în joc, trei au revenit cusanţilor din judeţul Alba:

– Premiul al II-lea – Paula Elena Ion cu fotografia „Căldura gazdei”

– Premiul al III-lea – Ioan Sorin Popa cu fotografia „Veşti şi Poveşti”

– Menţiune – Knall Raul Mihai cu fotografia „Alunecând printre iluzii”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax