Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Noile uniforme pentru polițiști, cusute cu plasă de țânțari. Acuzații Europol: 4,5 milioane de euro pentru 3.000 de ”mizerii”

Publicat

Scandalul legat de noile uniforme ale polițiștilor, continuă. Sindicatul Europol atrage atenția că peste 3.000 de polițiști au primit haine de calitate extrem de proastă și atrage atenția că, deși nu au legătură cu specificațiile din caietele de sarcini, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor.

”Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro pentru 3000 de complete” au transmis reprezentanții sindicatului.

Asta înseamnă că o uniformă costă în jur de 1.500 de euro, la prețul plătit de Poliție.

Sindicaliștii mai notează că în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.

”Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil”, mai precizează postarea.

Cele șase licitații organizate de Poliție pentru noua ținută au fost împărțite în zeci de loturi, fiecare fiind aferent unui articol vestimentar.

Ofertele propriu-zise au fost depuse, astfel, pentru fiecare dintre aceste loturi, valoarea lor variind de la câteva sute de mii de lei, până la peste 100 de milioane de lei.

Acuzațiile Sindicatului Europol

”În imagini aveți cămașa din noua componență a uniformei de poliție. Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.

Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete.

Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil.

Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”.

Cu doar câteva zile în urmă, Sindicatul Europol a atras mai atras o dată atenția că, după doar o lună de folosire, noile uniforme ale polițiștilor s-au deteriorat.

Potrivit sindicaliştilor, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu „Poliţia” s-au dezlipit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. facsimil

    joi, 02.02.2023 at 13:34

    cel mai bine ar fi să îi scoată pe milițieni la pensie din prima zi.

  2. pilu

    joi, 02.02.2023 at 14:05

    Tărăboi mare, consecinţe vax. C-aşa-i la noi, se anchetează ca să nu se găsescă nici un vinovat. Toţi îşi fac treaba, cum se dispune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax