Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Normele de funcţionare a pieţei volante din Alba Iulia au fost prezentate producătorilor agricoli, într-o întâlnire la CJ Alba

Publicat

Piaţa volantă din parcarea fostei policlinici a spitalului din Alba Iulia se va deschide vineri. Între orele 8.00 şi 14.00, cei interesaţi pot achiziţiona produse alimentare de la producătorii din judeţ. Pentru o bună desfășurare a activității agricultorilor, marți, la sediul Consiliului Județean Alba, a avut loc o întâlnire între producătorii agricoli din județ și reprezentanți ai instituțiilor în domeniul reglementării desfacerii produselor agricole. Aceștia au discutat despre normele de funcţionare pe care comercianţii trebuie să le respecte şi care asigură o bună desfăşurare a acestei activităţi.

Iniţiativa unei piețe volante aparține Consiliului Judetean Alba care, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii. În acest mod sunt eliminate verigile intermediare, iar producătorii agricoli sunt uşor de identificat.

Vânzătorii îşi pot vinde astfel mai uşor produsele, într-un cadru adecvat, iar cumpărătorii au acces la produse proaspete, de calitate, din gospodăriile sau fermele din judeţ.

Încrederea micilor producători în funcţionalitatea acestui tip de piaţă a crescut, iar acest lucru s-a concretizat prin creşterea numărului fermierilor de la un an la altul şi prin creşterea ofertei de produse sănătoase, proaspete, direct de la producător, transmit reprezentanţii CJ Alba.

Piaţa organizată are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi sursă de apă şi toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

„Am convocat această întâlnire și am invitat în cadrul ei atât reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniul agricol, cu care Consiliul Județean Alba colaborează de mult timp, cât și reprezentanți ai instituțiilor, pentru a facilita cunoașterea directă a reglementărilor legale și pentru a le permite oamenilor să dialogheze, acolo unde există neclarități sau neînțelegeri. Vrem, împreună cu partenerii noștri din asociațiile profesionale să dezvoltăm piața produselor agricole din județul Alba prin expoziții, târguri sau piețe volante și atunci este necesar ca toți să cunoaștem foarte bine cerințele legale în acest domeniu”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

La întâlnire au fost invitați să participe reprezentanți ai organizațiilor profesionale agricole din județul Alba și reprezentanți ai Oficiului Registrului Comerțului Alba, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, DSP Alba, AJFP Alba și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax