Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noua grădiniță de pe Câmpia Libertății a fost inaugurată la Blaj

Publicat

gradinita Blaj

Noua grădiniță de pe Câmpia Libertății a fost inaugurată duminică, 4 noiembrie, când a avut loc „Ziua Porților Deschise”. Construită pe o suprafață de peste 2.000 mp, pe trei niveluri, grădinița oferă cele mai moderne condiții pentru 150 de copii din Blaj care își desfășoară activitatea la Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor”. Investiția a costat peste 800.000 euro, inaugurarea clădirii fiind întârziată de lucrările suplimentare ce s-au efectuat pentru obținerea autorizației ISU de funcționare. Autoritățile blăjene au anunțat că în fosta locație de pe strada Eroilor se va amenaja o creșă de aproximativ 100 de locuri.

Zeci de părinți, bunici, viitori părinți și copii au trecut duminică pragul grădiniței de pe Câmpia Libertății, pentru a vedea facilitățile pe care aceasta le oferă. Construită pe trei niveluri, grădinița are șapte săli de grupe, o sală multifuncțională (de sport, etc.), cabinet medical, cabinet logopedie, o sală de mese modernă și o bucătărie de ultimă generație. 13 cadre didactice se ocupă de formarea celor 150 de copii înscriși la această grădiniță, care se bucură de superba priveliște dată de vecinătatea cu Câmpia Libertății. Aceștia vor beneficia, din primăvară, și de un loc de joacă modern, în curtea instituției.

Majoritatea lucrărilor la noua grădiniță de pe Câmpia Libertății au fost încheiate încă de 2016, însă schimbarea constructorilor și a legislației pentru autorizația ISU au presupus efectuarea de lucrări suplimentare pentru ca noua clădire să îndeplinească condițiile cerute de lege. În acest moment, grădinița de pe Câmpia Libertății are toate autorizațiile obținute, nivelul de siguranță al copiilor fiind maxim.

În noua clădire s-a mutat, începând de luni, Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor”, care funcționa pe strada Eroilor, în timp ce Grădinița cu program normal „Lumea Copiilor” își continuă activitatea la sediul din Parcul Avram Iancu, și aici condițiile fiind foarte bune, așa cum ne-a declarat directoarea instituției, Lucia Cîmpian: „Nu cred că este întâmplător faptul că această grădiniță a fost inaugurată în an centenar, chiar lângă un simbol precum este Câmpia Libertății. Avem spații mari, luminoase, condiții europene de activitate și ne bucurăm foarte mult că s-a finalizat această investiție mult așteptată. Este un nou început pentru o activitate didactică la cele mai înalte standarde.”

Prezent la „Ziua Porților Deschise” la grădinița de pe Câmpia Libertății, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a ținut să asigure cadrele didactice de sprijinul total al administrației locale, a anunțat intenția municipalității de a construi o creșă și de a dovedi, prin fapte, că Blajul nu degeaba a fost numit „Orașul școlilor”: „Este o investiție necesară, care aduce plus valoare comunității, copiii și cadrele didactice beneficiază de condiții foarte bune și, ca administrație, nu ne vom opri aici. Urmează să amenajăm o creșă pentru aproximativ 100 de copii, o altă investiție necesară în orașul european pe care ni-l dorim cu toții. În acest fel, vrem să dovedim prin fapte, nu prin vorbe, că Blajul merită să fie numit ‘orașul școlilor’. Vom avea, astfel, un circuit educativ complet: creșă, grădiniță, școală generală, liceu, facultate. Vreau să mai anunț faptul că suntem în negocieri avansate cu Biserica Greco Catolică pentru reabilitarea celei mai vechi școli din Blaj.”

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Alba la eveniment a participat Alexandru Dăncilă, Inspector Şcolar General Adjunct, care a felicitat autoritățile pentru deschiderea noii grădinițe de pe Câmpia Libertății: „Îi felicit pe toți cei care s-au implicat și aduc cuvinte de mulțumire și din partea ISJ Alba pentru modul în care administrația locală blăjeană s-a implicat în acest proiect.”

Inaugurarea noii grădinițe de pe Câmpia Libertății face parte din proiectul „Blaj 2016-2020”, derulat de administraţia publică locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax