Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noutăţi pentru şoferi, pe DN1, lângă Alba Iulia. Sens giratoriu la intersecţia cu DN107B, spre Sântimbru

Publicat

IMG-20170130-WA0008 Şoferii care au circulat luni pe DN1, între Alba Iulia şi Teiuş, au avut de respectat reguli de circulaţie într-o amenajare rutieră nouă. Una dintre intersecţiile în care s-au produs multe accidente grave este acum marcată cu sens giratoriu montat provizoriu cu elemente din plastic.

Este o iniţiativă a autorităţilor de la Drumuri Naţionale, cu avizul Poliţiei, potrivit unui proiect naţional finanţat cu fonduri europene, ce include amenajarea unor sensuri giratorii în „puncte negre” pe şosele din ţară.

Este vorba despre “Modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN1, în sate liniare şi puncte negre”, iniţiat de CNADNR, pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei rutiere sau pietonale pentru un număr de 34 de sectoare de drum. În judeţul Alba, pe lângă intersecţia de la Sântimbru (DN1, km 387+460-388+200, PN 388 km 388+900-389+100), alt “punct negru” este intersecţia DN1 – DJ 107D, la Unirea (km 424+560-427+260). Şi aici va fi amenajat sens giratoriu, în viitorul apropiat, potrivit reprezentanţilor SDN Alba. Mai trebuie rezolvate chestiuni ce ţin de exproprieri de terenuri.

Odată cu montarea acestui sens giratoriu, în zona intersecţiei cu Sîntimbru, se monitorizează şi condiţiile pentru fluidizarea circulaţiei. Ulterior, se va amenaja o giraţie definitivă.

Reamintim că în această zonă ieşirea de pe DJ 107B (legătura cu Sântimbru, varianta spre Blaj) era destul de dificilă pentru şoferii care trebuiau să dea prioritate autovehiculelor de pe DN1 unde, de cele mai multe ori, se circula în coloană. Aici s-au petrecut, în ultimul timp, mai multe accidente, unele dintre ele grave.

Citeşte şi FOTO: ACCIDENT pe DN1 lângă Alba Iulia, zona Sîntimbru: Ambulanţă răsturnată după impact cu un autoturism. Trei persoane rănite

Vezi şi Cronica neagră a anului 2016: ACCIDENTELE rutiere GRAVE din ALBA. 22 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şoselele din judeţ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mihai

    marți, 31.01.2017 at 23:32

    intersectia este catre un drum cu ACCES INTERZIS!!!! intrarea spre Santimbru este INTERZISA!!! De ce este nevoie de GIRATORIU??? cine iese de pe un drum INCHIS???
    La fel este la Vintu de jos
    Giratoriu pe DN 1 din un drum INCHIS…..
    Logica de RAHAT

  2. cosmin

    marți, 31.01.2017 at 23:59

    @mihai

    Daca ai privi indicatoarele cu mai multa atentie ai vedea ca au acces riveranii. Normal este ca sa ai si posibilitatea deplasarii in sens invers.

    Este o vorba; orice usa are doua sensuri … INTRARE si IESIRE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax