Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „NU” violenței asupra femeii: Peste 60 de oameni din Alba Iulia au aprins candele și au lansat lampioane în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Lupta împotriva violenței asupra femeii s-a concretizat și în acest an, la Alba Iulia, printr-un eveniment devenit deja tradițional. Marșul Tăcut cu candele aprinse a adunat peste 60 de oameni care au transmis, împreună, un gând de pace către toate femeile care au fost, la un moment dat la vieții lor, victime ale violenței fizice.

Citește și MESAJE de 8 MARTIE: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Ce să îi transmiți mamei, iubitei, colegelor sau profesoarelor

Marșul Tăcut s-a desfășurat marți, 10 decembrie, începând cu ora 18.00 și a fost organizat în cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”. Peste 60 de persoane, studenți, tineri si profesori au aprins candele în semn de solidaritate cu cauza campaniei.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Catedrala Reîntregiri Ortodoxe, Obelisc. La finalul marşului, au fost lansate aproximativ 70 de lampioane, că semn omagial pentru femeile victime ale violenţei domestice. La lansarea lampioanelor s-au rostit mesaje de sensibilizare.

„Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” este organizată de Departamentul de Ştiinţe Sociale din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia alături de parteneri. Campania urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la efectele violenţei asupra femeii şi implicarea cât mai multor parteneri locali în cadrul activitatilor desfăşurate pe parcusrul celor 16 zile de campanie.

Data de 10 decembrie este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, cu această ocazie s-au organizat mai multe manifestări în ţară şi în lume. La Alba Iulia această zi a fost serbată prin Marşul Tăcut care a fost şi ultima activitate din cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax