Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Nuntă în „familia” Legiunii XIII Gemina din Apulum. Ținute romane și „alai” de legionari la căsătoria soldatului Edeon Dasius cu frumoasa Octavia

Publicat

DSC_1315 Unul dintre soldaţii romani ai Legiunii XIII Gemina de la Apulum, Edeon Dasius (Ioan Oprea) şi jumătatea lui, Octavia Maria Toader şi-au unit destinele. Şi pentru că ambii au „sânge” de roman, ţinutele pe care le-au îmbrăcat într-una dintre zilele speciale din viaţa lor au fost specifice, respectiv costumul de soldat roman şi o rochie demnă de o domniţă romană.

În urmă cu un an, tânărul albaiulian şi-a luat inima în dinţi şi a cerut-o de nevastă pe frumoasa Octavia, în cadrul unui festival de la Roma. Nici colegii din Legiunea XIII Gemina nu l-au trădat camaradul lor Dasius şi au venit îmbrăcaţi în soldaţi romani.

La un an de la cererea în căsătorie, soldatul roman Edeon Dasius a luat-o de soţie pe frumoasa lui logodnică Octavia. Anul trecut la Festivalul Internaţional „Natale di Roma” tânărul albaiulian a făcut marele pas în viaţa lui şi a cerut-o de nevastă într-un cadru special, mai exact la colina Capitolina, iar sâmbătă au spus „DA” în faţa lui Dumnezeu. Chiar dacă nu au reuşit să refacă atmosfera romană de acum un an, au fost în ton prin ţinutele pe care le-au purtat, Dasius în costumul de soldat roman şi Octavia într-o rochie albă frumoasă, specifică unei domniţe romane și aranjamentele pe care le-au folosit la cununia civilă.

Colegii din Legiunea XIII Gemina le-au fost alături în acest moment special şi au îmbrăcat şi ei costumele romane, respectiv centurion, vexilifer, signifer, 8 legionari și doi soldați în tunică. Cei doi miri împreună cu „alaiul” de legionari de la Apulum au putut fi admiraţi în Piaţa Cetăţii şi de trecători, pentru că au plecat într-o paradă din fața Catedralei Reîntregirii până în fața Porții a III-a unde a avut loc cununia civilă.

Mirii s-au gândit și la detaliile de organizare să fie în ton cu tematica unei nunți romane, astfel că în loc de masă la cununia civilă au amenajat un altar roman, iar pe margini au fost puse două coloane romane îmbrăcate în flori.

Foto: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax