Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO: O echipă de liceeni din Cugir a realizat o vizieră de protecție pentru personalul medical, cu ajutorul unei imprimante 3D

Publicat

Echipa de robotică IDeaL ELECTRONICS, formată din elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan D. Lăzărscu” din Cugir, au realizat un model de vizieră de protecție pentru cadrele medicale, folosind o imprimantă 3D.

Celelalte componente ale vizierei au fost procurate din comerț, iar asamblarea lor s-a făcut în atelier. Potrivit elevilor, printarea unei astfel de viziere durează aproximativ 4 – 5 ore.

Viziera obținută este reutiliziabilă, putând fi dezinfectată ori de câte ori este nevoie.

Elevii voluntari au oferit deja Spitalului Orășenesc Cugir un număr de trei viziere. Pe lângă spitalul din Cugir, echipa a mai primit solicitări de la cabinetele medicilor de familie din oraș, cât și din alte localități.

Echipa IDeaL ELECTRONICS participă la concursuri atât naționale cât și internaționale dedicate lumii electronice a roboților și roboticii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax