Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O familie de turiști din Cehia, cu patru copii, a rămas împotmolită într-un cătun din Apuseni. GPS-ul i-a rătăcit

Publicat

r

O familie cu patru copii a rămas împotmolită cu mașina în Munții Apuseni, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba. Turiștii, din Cehia, s-au orientat după GPS, care i-a ghidat pe un drum foarte prost, pe care până la urmă au rămas blocați. Aceștia au sunat la 112 și au fost descoperiți de un echipaj de jandarmi montani, trimiși la fața locului.

Mașina lor a fost trasă cu ajutorul unui localnic soliticat de jandarmi, care avea un tractor. Toată familia a trecut peste incident într-o stare bună, nefiind nevoie de acordarea de îngrijiri medicale.

Comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba

”Astăzi în jurul orei 07:00, o familie formată din părinți și 4 copii a solicitat sprijin prin apel la 112, aceasta rămânând împotmolită cu mașina între Poiana Călineasca și satul Casa de Piatră. Spre locul indicat de către turiști, s-a deplasat imediat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieseni, împreună cu 2 polițiști din cadrul Secției rurale Câmpeni.

De origine cehă, cei doi adulți au spus jandarmilor, că au urmat indicațiile unei aplicații de orientare în teren, dar la un moment dat, din cauza terenului foarte accidentat, nu s-au mai putut deplasa. Echipajele plecate au constatat că, atât părinții în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, cât și copiii, erau într-o stare bună de sănătate, nu prezentau urme de epuizare fizică, astfel că nu a fost necesară asistență medicală.

Acțiunea s-a desfășurat în teren accidentat și foarte greu accesibil, iar jandarmii au apelat la un localnic care deținea un tractor, cu ajutorul căruia mașina turiștilor a fost tractată până la biserica Poiana Călineasca-Gârda de Sus, aceștia fiind apoi îndrumați spre centrul comunei.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane, înainte de a pleca într-o drumetie, să se asigure că dețin echipament corespunzător, dar și un mijloc de transport adaptat terenului accidentat. De asemenea, îi asigurăm pe aceștia, că jandarmii montani sunt întotdeauna pregătiți să intervină prompt la orice solicitare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax