Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O nouă extindere, la spitalul din Alba Iulia. Construcție cu două etaje, în curtea interioară a Policlinicii. Cum va arăta

Publicat

Corpul C (Policlinica) de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia urmează să fie extins în curtea interioară mică a acestuia.

Noua construcție va avea o suprafață desfășurată de peste 300 mp și regimul de înălțime Parter + 2 Etaje.

Clădirea va găzdui două cabinete de alergologie, săli de tratament pentru reumatologie și endocrinologie, spații pentru sterilizare, depozitare și filtru pentru pacienți. 

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat luni, 7 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru construirea unei extinderi a corpului C – în curtea interioară mică a acestuia.

Valoarea totală este estimată la 566.778,39 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește realizarea unui corp de clădire P+2E cu încăperi cu funcțiuni de cabinet medicale, spații de sterilizare, vestiare și depozite prin extinderea corpului C în curtea interioară mică. Corpul de cladire la care se propun lucrările de extindere are o vechime de circa 50 de ani. Este o contrucție cu regim de înălțime S+P +2E +M.

Pentru îndeplinirea cerințelor impuse de organizarea fluxurilor în cadrul spitalului se impune realizarea unor spații suplimentare.

Construcția propusă va fi alipită la fațada SE din curtea interioară mică a corpului C.

Va fi o extindere cu regim de înălțime P+2 E cu structură independentă, prin alipire la clădirea corpului C. În zona de alipire fundațiile extinderii se vor executa la aceeași cotă de fundare cu fundațiile clădirii existente, cu prevederea între ele a unui rost de minim 4 cm.

 

Suprastructura va fi din cadre spațiale din beton armat, planșee din beton armat, acoperiș terasă circulabilă,  dimensionat pentru încărcările aduse de utilajele pentru climatizare care vor fi amplasate pe terasă.

Structura va fi alcatuită din două șiruri de câte 5 stâlpi care alcătuiesc patru travei de 3,60 m , cu deschiderea de 6,55 m. Stâlpii au secțiunea 30×40 cm la parter și etajul I și 30×30 cm la etajul II.

Închiderile se realizează cu zidărie din BCA cu grosimea de 30 cm. Compartimentările cu grosimea de 20 cm și 15 cm se vor executa din BCA. Pentru grupurile sanitare se vor realiza pereți din gipscarton rezistent la umezeală montat pe structura metalică cu izolație din vată minerală.

Clădirea are dimensiunile în plan 14,90 x 7,00 m și suprafața de 104,30 mp (suprafața desfășurată este de 312,90 mp). Aceasta va ocupa parțial curtea interioară mică a corpului C.

 

În cadrul extinderii vor fi amenajate următoarele funcțiuni: 

  • la parter – 2 cabinete de alergologie si 2 săli de tratament pentru reumatologie și endocrinologie
  • la etajul 1 – spații pentru sterilizare și spații vestiar pentru personalul medical (spații pentru pregătirea instrumentarului, sală de sterilizare și un vestiar)
  • la etajul 2 – completarea funcțiunilor pentru organizarea blocului operator (spațiile nou construite vor asigura configurarea fluxurilor pentru chirurgie-ortopedie ; vor fi amenajate trei spații de depozitare din care unul pentru truse sterile și filtru pentru pacienți)
  • pe acoperișul terasă vor fi montate echipamentele pentru climatizare

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

Premierul solicită reducerea cu 10% a cheltuielilor din ministere, pentru bunuri și servicii

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, conform deciziei luate în coaliţia de guvernare, subliniind că demersul este unul de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare.

„Aşa cum ne-am asumat luni în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii Guvernului, cât, mai ales, în ceea ce priveşte continuarea programului ‘Sprijin pentru România’.

Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%.

Vezi Angajările la stat, suspendate de la 1 iulie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri pentru consolidarea fiscală

Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Spectacole pentru copiii din Alba, prezentate de Teatrul de Păpuși „Prichindel”, de 1 Iunie. Program

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel”, prin programul ”PrichindFest”, proiectul ”Sărbătoarea lui Prichindel”, celebrează Ziua Internațională a Copilului. Timp de trei zile, vor fi prezentate spectacole la Alba Iulia, Aiud și Valea Lungă.

Miercuri, de 1 iunie, va fi spectacol în Piața Cetății Alba Carolina. Accesul este gratuit.

PROGRAM

Luni, 30 mai

  • orele 9.30 și 11.00 – Aiud: spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc, în sala festivă a Colegiului Național „Bethlen Gábor”

Marți, 31 mai

  • ora 12.00 – Valea Lungă: spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc

Miercuri, 1 iunie

  • ora 12.00: la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia – spectacolul ”Micii mușchetari”, regia Teodora Popa
  • ora 18.00: Piața Cetății Alba Carolina – spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Activități de educație a celor mici, desfășurate de polițiștii din Alba, de Ziua Internațională a Copilului

Publicat

De Ziua Internațională a Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară, împreună cu partenerii tradiționali, activităţi dedicate celor mici, transmit polițiștii.

După o pauză de doi ani, în care activitățile organizate, în mod tradițional, de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba, în cadrul Proiectului ”Educație Rutieră, Educație pentru Viață” nu au putut fi desfășurate din cauza pandemiei, acțiunile dedicate sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, au fost reluate.

Astfel, în perioada 24 – 31 mai 2022, sunt organizate concursuri și activități informativ – preventive care se adresează preșcolarilor și școlarilor, adaptate categoriilor de vârstă din care fac parte.

Activitățile au debutat ieri, 24 mai, cu concursul ”Micii Pietoni”, organizat cu sprijinul Grădiniţelor cu Program Prelungit numărul 11 și numărul 16 din Alba Iulia, la care au participat preșcolari din 10 grădinițe din municipiul Alba Iulia și din localitățile Ighiu, Șeușa și Totoi.

Concursul a constat în 3 probe: demonstrarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie pietonală, recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântec cu tematică rutieră şi o probă practică.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie, pe care le-au aplicat corect la proba practică a concursului dar şi talent în susţinerea momentelor artistice, toți fiind declarați câștigători și răsplătiți cu medalii, diplome, jocuri și rechizite.

Azi, 25 mai, la Grădinița „Primii Pași” din municipiul Aiud, a avut loc concursul de colaje „Atenție! Circul și eu!”.

La competiţie au participat peste 130 de copii de la grădiniţele din municipiul Aiud care, pentru a-și demonstra cunoştinţele în domeniul circulaţiei rutiere, au creat desene şi colaje pe care le-au expus, cu sprijinul cadrelor didactice.

Membrii juriului, format din poliţişti de la rutieră şi prevenire precum şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, au fost de acord că toți participanții cunosc regulile de circulație rutieră și merită să fie răsplătiți.

Astfel, toți copiii au primit înghețată, napolitane și diplome, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Alba.

Mâine, 26 mai, în municipiul Alba Iulia se va desfășura concursul „Patrule Şcolare în acţiune”, la care sunt aşteptate să participe patrulele şcolare de la unităţile de învăţământ din judeţul Alba, iar vineri, 27 mai, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc etapa judeţeană a concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

Marți, 31 mai, preşcolarii din oraşul Ocna Mureș se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”

Activitățile care se desfășoară în cadrul proiectului „Educație Rutieră, Educație pentru Viață” are peste 1.000 de beneficiari și are ca scop consolidarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie și prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un parașutist de 38 de ani, de la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, a murit în timpul unui exercițiu. A lăsat în urmă un copil

Publicat

Un parașutist de la Baza Aeriană Câmpia Turzii a murit miercuri, 25 mai, au anunțat reprezentanții MApN. Este vorba despre căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani. Ministrul Apărării a anunțat că accidentul a avut loc în jur de ora 14.00. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

”Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar.

De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut” au transmis reprezentanții MApN.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax