Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: O nouă extindere, la spitalul din Alba Iulia. Construcție cu două etaje, în curtea interioară a Policlinicii. Cum va arăta

Publicat

Corpul C (Policlinica) de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia urmează să fie extins în curtea interioară mică a acestuia.

Noua construcție va avea o suprafață desfășurată de peste 300 mp și regimul de înălțime Parter + 2 Etaje.

Clădirea va găzdui două cabinete de alergologie, săli de tratament pentru reumatologie și endocrinologie, spații pentru sterilizare, depozitare și filtru pentru pacienți. 

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat luni, 7 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru construirea unei extinderi a corpului C – în curtea interioară mică a acestuia.

Valoarea totală este estimată la 566.778,39 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește realizarea unui corp de clădire P+2E cu încăperi cu funcțiuni de cabinet medicale, spații de sterilizare, vestiare și depozite prin extinderea corpului C în curtea interioară mică. Corpul de cladire la care se propun lucrările de extindere are o vechime de circa 50 de ani. Este o contrucție cu regim de înălțime S+P +2E +M.

Pentru îndeplinirea cerințelor impuse de organizarea fluxurilor în cadrul spitalului se impune realizarea unor spații suplimentare.

Construcția propusă va fi alipită la fațada SE din curtea interioară mică a corpului C.

Va fi o extindere cu regim de înălțime P+2 E cu structură independentă, prin alipire la clădirea corpului C. În zona de alipire fundațiile extinderii se vor executa la aceeași cotă de fundare cu fundațiile clădirii existente, cu prevederea între ele a unui rost de minim 4 cm.

 

Suprastructura va fi din cadre spațiale din beton armat, planșee din beton armat, acoperiș terasă circulabilă,  dimensionat pentru încărcările aduse de utilajele pentru climatizare care vor fi amplasate pe terasă.

Structura va fi alcatuită din două șiruri de câte 5 stâlpi care alcătuiesc patru travei de 3,60 m , cu deschiderea de 6,55 m. Stâlpii au secțiunea 30×40 cm la parter și etajul I și 30×30 cm la etajul II.

Închiderile se realizează cu zidărie din BCA cu grosimea de 30 cm. Compartimentările cu grosimea de 20 cm și 15 cm se vor executa din BCA. Pentru grupurile sanitare se vor realiza pereți din gipscarton rezistent la umezeală montat pe structura metalică cu izolație din vată minerală.

Clădirea are dimensiunile în plan 14,90 x 7,00 m și suprafața de 104,30 mp (suprafața desfășurată este de 312,90 mp). Aceasta va ocupa parțial curtea interioară mică a corpului C.

 

În cadrul extinderii vor fi amenajate următoarele funcțiuni: 

  • la parter – 2 cabinete de alergologie si 2 săli de tratament pentru reumatologie și endocrinologie
  • la etajul 1 – spații pentru sterilizare și spații vestiar pentru personalul medical (spații pentru pregătirea instrumentarului, sală de sterilizare și un vestiar)
  • la etajul 2 – completarea funcțiunilor pentru organizarea blocului operator (spațiile nou construite vor asigura configurarea fluxurilor pentru chirurgie-ortopedie ; vor fi amenajate trei spații de depozitare din care unul pentru truse sterile și filtru pentru pacienți)
  • pe acoperișul terasă vor fi montate echipamentele pentru climatizare

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax